Актьорът Иван Иванов: В театъра малки роли няма!

Ivanov-4Кажи няколко думи за себе си…
– Казвам се Иван Иванов и съм актьор в Общински драматичен театър „Невена Коканова“, гр. Дупница. От 2004 г. съм в този театър. Доста главни роли съм изиграл и сега се радвам на всяка роля, която ми се даде, независимо главна или по-малка, защото в театъра малки роли няма и не е важно ролята да бъде главна, а добре изиграна. В Дупница съм роден и израсъл, много ми харесва да живея в този град. По-точно живея в с. Джерман, което е на 3 км от Дупница. На 44 години съм. Не семеен, но вече не търся спътничка в живота, а очаквам тя да ме намери… /смее се/. Живял съм в София около 15 години, където учих и работих в театър „Сълза и смях“, в Благоевград, също така и в Рим , но пъпа ми е хвърлен на площада в Дупница и ако не го кръстосам през деня, просто не се чувствам добре.

Има ли театър в Дупница?
– През 2016 г., театралното движение в Дупница чества своята 122 годишнина. До 1964г., театърът е бил държавен, минава през множество трансформации и в момента е общински. Казва се „Невена Коканова“, защото именитата наша актриса е родена и израсла в Дупница. Нейната къща се намира в градската градина и я е продала на родителите на двама мои близки приятели и съученици-близнаците Асен и Ясен. Театърът в гр.Ямбол също носи нейното име, поради факта, че е играла там. Директор в Дупница е големият български актьор Светослав Пеев. През май излезе „Службогонци“ от Иван Вазов, с режисьор Светослав Пеев и постановчик Валентин Балабанов. През 2014г. направихме комедията „Аферата в хотел Уестминстър“ с режисьор Валентин Балабанов. Също така играем и „Господин Ганьо Балкански“, с режисьор Никола Петков, която я направихме 2012г. и на 17 декември 2015г., в Дупница, изиграхме рекордното за театъра 88-мо представление. Тук играя в момента с актьори като Светослав Пеев, сина на Георги Калоянчев-Ивайло, Веселин Цанев и тримата от Сатиричния театър, Валентин Балабанов от Народен театър „Иван Вазов“, Николай Иванов от Младежкия, Люба Пашова от БНТ. От една година вече при нас е и звездата от сериала „Под прикритие“-Ивайло Захариев. Чудесен колектив сме, искам да изброя и своите талантливи колеги-Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска, Виктория Янева, Мария Миради. Също така с нас игра и Христо Гърбов в постановката „Вечеря за тъпаци“. Съвсем скоро започнахме и репетиции на „Големанов“. Като Големанов ще бъде Ивайло Калоянчев, който блестящо се справи с предизвикателството да изиграе Бай Ганьо Балкански. Роля, с която неговия баща пожъна много лаври. Сега Ивайло отново ще върви по стъпките на баща си. Той е чудесен актьор, много талантлив и съм сигурен, че ще се справи. Когато репетирахме „Господин Ганьо Балкански“, Георги Калоянчев беше още жив и Люба Пашова засне една от репетициите на своя таблет и като ходила на гости в Банкя му пуснала записа и Калата беше казал тогава на своя син: „Ти можеш да играеш по- добре или по-лошо от мен, но не можеш да играеш никога като мен…“
Новото име, което ще влезе в Големанов е Стоянка Мутафова в ролята на баба Гицка, това е неин патент. Тази роля я е играла с Георги Калоянчев преди много години.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене