Дупки зейнаха след снега на Е-79, колите криволичат в опит да ги избегнат

За множество дупки по главен път Е-79 в отсечката между тунела преди Благоевград и бензиностанция „Лукойл” на входа на града алармираха водачи на моторни превозни средства, пътуващи по маршрута. Те изразиха безпокойството си, че зейналите дупки създават реална опасност от реализиране на пътнотранспортно произшествие предвид факта, че маршрутът е изключително натоварен, а автомобилите карат с висока скорост.

Проверка на репортер на struma.bg потвърди думите им. Част от дупките са с по-малък диаметър, но много са и с диаметър над 40 см и дълбочина на места над 5 см, а големината им расте ежедневно от големия трафик леки и тежкотоварни автомобили. Снегът от последната седмица и лугата, с която се обработват пътните артерии, също вероятно са оказали влияние за разрастването на опасните дупки, които според водачи са се появили през последните няколко седмици.

За да предпазят колите си, водачите криволичат по пътното платно в опит да избегнат преминаването през дупките. Много често такива маневри водят до навлизане в насрещното платно или на банкета, което е сериозна предпоставка за пътен инцидент.

„Резките маневри са опасни и при евентуални заледявания на пътя, защото при наличие на лед дори и опитен водач трудно би могъл да овладее автомобила, а да не говорим за младите шофьори“, коментираха пътуващи по пътя и за пореден път отправиха въпрос към управляващите защо да плащат 97 лева за винетка, след като се допуска дори толкова важни пътни артерии, какъвто е главен път Е-79, да бъде в такова състояние. Другият въпрос, който водачите отправиха, е при пътен инцидент в резултат на лошия път кой ще бъде виновен и ще поеме вината – фирмите-изпълнители, които полагат некачествен асфалт, или държавата, която трябва да осъществява контрола над изпълнението и използваните материали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене