Фалитът на ФК „Серес“ сюрпризира неприятно карето българи, подвизаващи се с неговия екип да си търсят нови тимове

Гръцкият ФК „Серес“ неочаквано обяви напускането си на първенството в Гама Етники, с което сюрпризира неприятно карето българи, подвизаващи се с неговия екип. Фалитът на тима, в чиито редици са вратарят Христо Бахтарлиев и нападателите Андон Гущеров, Марио Близнаков и Виктор Шишков, бе официализиран от клубния ръководен борд с информацията че „Първият отбор на „Серес“ е изтеглен от третото ниво на националния шампионат, а всички налични футболисти са свободни да си търсят нови тимове“.

14

15

Петричанинът Хр. Бахтарлиев, като нашенецът с най-дълъг стаж в клуба, който до изпадането си от ІІ дивизия миналия сезон носеше името „Етникос Газорос“, осветли допълнително ситуацията. „Беше ни обяснено, че президентът Меглас, който е сред най-заможните хора в региона, е пожелал да закупи нов отбор, вероятно от по-високото ниво в тукашното първенство. Изчистени бяха всички задължения към футболистите още в първия работен ден след Нова година и получихме документи, че сме свободни агенти. Заявиха ни, че ако сделката на г-н Меглас бъде финализирана, част от досегашните състезатели на клуба от Серес ще бъдат пренасочени към новата му футболна тръпка.

Жалкото е, че отборът сериозно стегна редиците си с привличането на Гущеров, Близнаков и Шишков през декември. Първите двама тръгнаха отлично в Гърция, като Гущеров вкара веднъж, а Близнаков се разписа два пъти при победата ни с 3:1 срещу съперник от трета дивизия в предколедната контрола. С играта си показахме, че имаме потенциал да се измъкнем от предпоследното 16-о място в таблицата, но проектът приключи без време. Тръгвам си с добри чувства от Серес, изиграхме вълнуващи мачове, макар и в Гама Етники. Няма да забравя домакинството срещу лидера „Арис“ /Солун/, загубено с 2:3. Имах честта да играя срещу бившия испански национал Раул Браво, който направи отлична кариера в „Реал“ /Мадрид/, „Лийдс“, „Олимпиакос“ и „Райо Валекано“. 2000 фенове от Солун създадоха невероятна атмосфера на нашия „Dimotiko Stadio Serron“, която е все още пред очите ми“, завърши 30-годишнияг страж, който продължава да търси място под слънцето на футболна Гърция.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене