По повод: дали това не е мащабна организирана провокация спрямо политиката, която води Германия“, коментира в „Здравей, България“ пиарът и общественик Деница Сачева

Г-жо Сачева,

     По повод изразеното тази сутрин от Вас отношение към насилието над жени в Германия прочетох публично достъпната Ваша биография. Реших да изразя и моето мнение по това страдание, което са изживели потърпевшите. Извинете ме за моята наглост! Давам си много точна сметка за това коя съм в сравнение с Вашата личност – отлично образована и отлично оценена в България и извън нея. Аз се намирам някъде между редовете на политически определения живот на гражданите в България като редови детски лекар, съпруга и майка, незабележима и незначителна за подкрепилите Ви институции, организации и политически лидери.

     Останах изненадана от Вашите думи: „Случилото се в Германия много прилича на нападенията на площада в Кайро, когато преди две години се случи почти същото. В този смисъл преди да се правят каквито и да било генерализирани заключения, трябва да се види дали това не е мащабна организирана провокация спрямо политиката, която води Германия…“.

Не понасям насилие, независимо дали е над жени, деца или възрастни хора. Професията ми ме е научила да мисля и при това за кратко време как да помогна или кой да потърся, за да бъде оказана необходимата помощ. Професията ми не учи и не създава възможност да се търсят лицемерни приказки от 1002 нощи, за да бъде защитена една или друга политическа кауза. Насилието винаги си има точно определено лице и то често е познато на цялото общество, но не винаги се назовава от политиците, които имат друго виждане за човешкото съществуване, различно от това на нас, обикновените граждани, поради което не получава необходимото наказание и съществуването му се удължава. Много са случаите на дискриминация на жените в държавите с мюсюлманска религия и много неправителствени организации, които се борят за правата на жените, изнасят случаи и дават възможност на потърпевши да разкрият нелеката си съдба. Мъже, които са приели от раждането си подобно отношение към женската половина на човечеството, където и да се намират, ще продължават да живеят по законите на своята култура. В Германия имаше случаи на заключени жени от съпрузите им, защото такова е отношението към тях в родината им. Парадоксално е, че днес искането на храна и възможност за заплащане на елементари човешки условия на живот от българските пенсионери и майки с деца се приема като заплаха за една или друга властваща политическа партия, но създаването на добри условия за живот, финансово стимулиране и закрила при нарушаване законите на България на т.н. бежанци/емигранти е наложително за същите политици и тези от Европейския съюз, които ни управляват. Младите мъже, които идват с ножове, супер модерни телефони и таблети, и не търсят или не приемат всякакви предложения за работа, разрешаващи помежду си проблеми с насилие и убийства, не може да се очаква да бъдат впечатлени от това, дали се намират в Германия, Швеция или Дания. Насилието за тях е начин на справяне с всякакви проблеми – с жените, децата, приятелите…. Все още виждам и чувам добре, чета достатъчно, за да си давам ясна представа от това, което може да стане и в нашите градове и села.

    Като жена бих искала всеки, който е посегнал на тези германки, да получи заслуженото. Като българка, дано Бог да ни закриля, бих искала институциите в страната ни да ни гарантират свобода и сигурност, които да не позволяват насилие по улиците на България, да не позволяват свобода и сигурност на насилниците, независимо от коя част на света са емигрирали.

Д-р Теменужка Любенова

По повод:

Сексуални посегателства срещу десетки жени шокираха Германия. Престъпленията са били извършени в Кьолн само в рамките на новогодишната нощ. Около 80 жени са подали официално оплакване, а една от основните версии е, че извършителите са нелегални имигранти.

„Случилото се в Германия много прилича на нападенията на площада в Кайро, когато преди две години се случи почти същото. В този смисъл преди да се правят каквито и да било генерализирани заключения, трябва да се види дали това не е мащабна организирана провокация спрямо политиката, която води Германия“, коментира в „Здравей, България“ пиарът и общественик Деница Сачева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене