ЮЗДП СКРИ В ГАРАЖ В БЛАГОЕВГРАД СУПЕРЛУКСОЗНИЯ ДЖИП ЗА 200 000 ЛВ., ДАВАТ ГО НА БОГАТИ ЛОВЦИ САМО „ПРИ ПОИСКВАНЕ“

5-те дивечовъдни ловни стопанства в състава на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ – „Искър”, „Витошко Студена”, „Арамлиец”, „Дикчан” и „Осогово”, се разминаха с мечтания мощен джип с кожен салон и монитори на задните седалки, чиято цена от близо 200 000 лв. в края на 2015 г. възмути масово българите.

Припомняме, че Министерството на земеделието и горите купи 6 такива джипа за „нуждите на ловния ни туризъм” и един от тях навръх Нова година се озова в гаража на ЮЗДП. Оказа се обаче, че той няма да бъде даден нито на „Дикчан“ в Сатовча, каквато бе първоначалната информация, нито на някое от другите 4 стопанства.

„Ако дам джипа на някое от ловните стопанства, това значи, че тя ще стане колата на съответния директор. Той остава при нас и ще го пращаме да превозва чуждестранни ловци от летището до съответното стопанство само по заявка”, обяви вчера пред „Струма“ директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. До момента още нямало заявки от дивечовъдните стопанства за транспортиране на някой по-специален чужденец, но директорът очаквал такива да се появат до края на ловния сезон, който е някъде през пролетта.

Инж. Дамянов категорично отказа да ни пусне в гаража на ЮЗДП, за да снимаме легендарния джип. Обеща обаче, че няма да го ползва като служебна кола за свои нужди. Въпреки  че не бяхме допуснати до безценното возило, проучване на „Струма“ установи, че джипът е марка Toyota Land Cruiser /200 V8/. Японското чудо тежи  2640 кг и харчи от 9 до 12 литра гориво на 100 км. 8-цилиндровият звяр е с 5 врати, мощността му е 235 к.с., вдига до 210 км/ч и качва до 100 км/ч за 8,6 секунди.

С финализиране на обществената поръчка, по която в 4 от държавните предприятия пристигнаха общо 6 свръхлуксозни джипа, сагата им не свършва дотук. В последните дни на 2015 г. независимият депутат Георги Кадиев обяви, че министър Десислава Танева е излъгала за ловния туризъм и ведната след края на парламентарната ваканция този месец смята да изясни случая с актуално питане до нея. „Казват, че щяло да има монитори на задната седалка, за да може да се пращат имейли от богатите туристи. Всички знаем защо са тези монитори – да може, като ходят на море, децата да гледат филмчета“, категоричен бе Кадиев.Струма

– See more at: http://pirinsko.com/iuzdp-skri-v-garaj-v-blagoevgrad-superluksozniq-djip-za-200-000-lv-davat-go-na-bogati-lovci-samo-pri-poiskvane-17060.html#sthash.crvvHyJu.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене