МАЛИН БИСТРИН: ПОСЕЩАЕМОСТТА НА ХОТЕЛИТЕ В БАНСКО ПО ПРАЗНИЦИТЕ Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА

Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес, в интервю за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин относно посещаемостта на хотелите в Банско по време на коледните и новогодишните празници

Фокус: Каква беше посещаемостта на хотелите в Банско по време на коледните и новогодишните празници?
Малин Бистрин: Посещаемостта тази година беше по-голяма от миналогодишната. До вчера – 4 януари, засякохме с колеги над 8 % повишение спрямо миналата година, което само по себе си означава, че повече хора са почивали тук. Забелязахме и нещо, което беше много интересно, а именно това, че много млади хора дойдоха. В курорта преобладаваха младите и усмихнати хора, което показва единствено, че сме на прав път. Забелязахме, че Банско вече е посещаван от туристи от страни, които дори не сме си поставяли за цел да ни посещават, защото ни се е струвало непосилно. Имаше гости от Италия, Швейцария и Америка. С една дума – поставихме едно успешно начало на сезона. Според нашите преброявания само за новогодишните празници през Банско преминаха над 20 000 човека. Но това не са официални данни, а просто преброявания между хотелиерите.
Фокус: Какви бяха цените на кувертите за празничните вечери?
Малин Бистрин: Те бяха изключително разнообразни. Това, което се казва за Банско, че е курорт за всеки джоб, се потвърждава. В къщите за гости и семейните хотели цените са много атрактивни и приемливи за всеки човек. Те започват от 20-25 лева за нощувка. Кувертите по заведенията започват от същата сума. Цените започват от 25 лева и стигат до много високите цени, които предлагат петзвездните хотели.
Фокус: Какви са високите цени?
Малин Бистрин: По моя информация имаше куверти, които бяха и над 500 лева. В тази цена се включва престой и новогодишна вечеря.
Фокус: А сега след като отминаха празниците, какви туристи има на територията на Банско?
Малин Бистрин: В момента се наблюдава много интересно присъствие от Русия. Освен това има гърци и сърби. А българите все още не са си тръгнали от Банско, въпреки че работната седмица вече започна. Може би това се дължи и на снега, който дойде в най-подходящия момент. Все пак и пистите работят.
Фокус: Доволни ли са туристите от услугите, които се предлагат в хотелите, или имат някакви други по-специални изисквания? Какво е вашето мнение?
Малин Бистрин: Смятам, че тази година успяхме да задоволим и най-претенциозните клиенти. Предложихме алтернативни варианти и на хората, които не обичат снега. На тях им предложихме спа процедури и минерални бани, а също така и много вълнуваща конна езда. Всички клиенти се възползваха от предоставяните услуги. Смятам, че нивото на хотелите ни отговаря на едно много високо европейско ниво. Сигурен съм, че няма разочаровани туристи.
Фокус: Какво е състоянието на инфраструктурата в Банско и оказва ли тя някакво влияние върху туризма?
Малин Бистрин: Разбира се, че да. Още при влизането си в Банско всички туристи забелязват, че всичко е ново и ремонтирано. Вече разполагаме с нови тротоари, нови пътища, нови кръгови движения. Туристите забелязват тези неща и виждат, че Банско крачи много уверено към това да бъде източна столица на зимните спортове в Европа. И хотелиерите, и ресторантьорите, и ръководството на Общината, вече са готови да посрещнат всички желаещи туристи през зимния сезон.

– See more at: http://pirinsko.com/malin-bistrin-poseshtaemostta-na-hotelite-v-bansko-po-praznicite-e-po-golqma-ot-tazi-prez-minalata-godina–17050.html#sthash.dZANohN9.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене