Наш инвеститор вдига най-големия хотел в с. Баня

Български инвеститор строи най-големия хотелски комплекс в курортното разложко селище Баня. Обектът е вдигнат на груб строеж, ще отвори врати за следващия зимен сезон. Строежът е впечатляващ, като площ е 3 пъти по-голям от луксозния хотел „Римска баня” в курорта.

Строежът се намира в края на село Баня, в посока Банско, близо е до къщата на президента Росен Плевнелиев. „За нас е от огромно значение да привличаме такива сериозни инвеститори. Общината помага за техните проекти. Бъдещият хотелски комплекс ще е от най-луксозните в страната. Нашата политика е да не пречим, а да помагаме на подобни проекти”, заяви кметът на община Разлог Красимир Герчев. Комплексът ще ползва минерална вода за балнеология и водолечение.

За 2015 година в общината отчитат над 5% ръст в туризма. С толкова са се увеличили и пр иходите от туристическия данък. Радващото е, че и през лятото идват много туристи от страната и чужбина. Целта на местната власт е да превърне региона в целогодишен курорт, а не само в зимен. „Нашето предимство е лековитата минерална вода. Благодарение на нея ни предпочитат гости от страната и чужбина. Много са тези, които отсядат в хотелите в нашата община, а карат ски в зоната над Банско. Така съчетават спорта с балнеологията и СПА процедурите с минералната вода”, каза още градоначалникът на Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене