Спокойна е пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Трафикът по автомагистралите е в обичаен режим. На ГКПП пътникопотокът е слаб.

От „Пътна полиция“ напомнят на водачите да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост. Важно е при никакви обстоятелства да не превишават скоростта, да спазват нужната дистанция и да се съобразяват със състоянието на пътищата.

Спокойна е пътната обстановката и на територията на столицата. Благодарение на създадената от Пътна полиция – СДВР добра организация не се образуваха задръствания през изминалите дни, когато много хора се отправиха на път извън София.

През изминалото денонощие пътните полицаи регистрираха 8 пътно-транспортни произшествия на територията на страната, при които е загинал 1 човек, а 11 са ранените.

Няма регистрирани сериозни инциденти и нарушения на обществения ред в Новогодишната нощ на площад „Княз Александър Батенберг“ в столицата.

Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене