Коледни етюди, викторина и подаръци радват децата на Перник

Забавни коледни етюди, театрална викторина с любими приказни герои, селфи, игри и подаръци радват втори ден децата на Перник. Инициативата е в рамките на безплатните празнични прояви, организирани от община Перник. Тя преминава под мотото „На среща с дядо Коледа“ във фоайето в Двореца на културата.

Pernik_praznik-2„Възхитени сме от тези прояви за децата, виждам щастливите очички на моите внучки, които с огромно вълнение участват в програмата. Всички това е прекрасно, по време на най-хубавите празници в годината“, сподели щастлива баба, която беше довела двете си внучета.

Дядо Коледа, Снежанка и различни персонажи изпълняват етюди, пеят популярни песни и разказват забавни случки. Атракция за малчуганите бяха изпълненията и на великият Елвис Пресли, който с музикалните си актьорски умения грабна вниманието на всички.

Най-оргиналното писмо до Дядо Коледа се оказа на Радостина Руменова Методиева на 13 години , VІІ а клас от ХVІ ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Тя получи награда лично от кмета на община Перник Вяра Церовска – двата тома . Грамоти получиха и директори на училища ,които активно се включиха в благотворителния базар със своите сувенири. Вяра Церовска благодари на всички за усилията и съпричастността на училища и ученици , на целия отдел култура към общината за страхотната подготовка,на актьорите и артистите, които зарадваха малки и големи и разбира се на перничани,които уважиха труда на всички. Кметът обеща Новогодишните тържества да се превърнат в традиция за града. Масово беше и посещението през втория ден на Коледното матине на Камерен оркестър „Орфей“ с диригент Райчо Христов както и куклените постановки на детско- юношеския театър „Мускетарите“ .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене