Живко Ангелов е тазгодишния носител на титлата „Цар на виното” в Сандански

Живко Ангелов с „Мерло” от с. Лешница, община Сандански стана тазгодишния носител на титлата Цар на виното на ХХIII – ти Празник на младото вино в Сандански, който бе награден от заместник кмета на община Сандански Вангел Анталавичев. Общината преди няколко седмици обяви конкурсът за младо вино, оценявано от жури – енолози от Агенцията по лозата и виното.

Car_Na_Vinoto-2Специалистите и винарите разказаха, че тази година виното е ароматно с богато изразен вкус и всички около 20 участника в конкурса са произвели добри, аромантни и силни вина. Възможност да опитат от напитката на боговете имаха всички, които се събраха днес на площад „България” в Сандански, където настроение създадоха и Мъжката фолклорна група към НЧ „Отец Паисий – 1919 , гр. Сандански” и Женските фолклорни групи „Здравец”, „Детелина” и „Стримона”, както и групата към читалище с. Катунци.

Car_Na_Vinoto-3Победителят на най-хубаво младо вино имаше и подгласници, на второ място бе пенливата напитка на Мариян Георгиев, с. Враня, а на трето Гергана Попова, с. Поленица. За стимул на винопроизводителите и заради качествените вина тази година, имаше и четвърто, пето и шесто място.

Всички присъстващи, освен на хубаво вино се насладиха и на хубава музика и танци на Празника на младото вино.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене