Рушен Риза, Четин Казак и Мустафа Карадайъ пристигат на Кортулуш Байрам в село Брезница

Рушен Риза, Четин Казак и Мустафа Карадайъ – тримата временни лидери на ДПС утре пристигат в село Брезница, съобщиха общинският председател на партията в Гоце Делчев Сайди Чолак и областният председател Ведат Хюсеин.

Всяка година на 29 декември в селото край гр. Гоце Делчев се празнува Кортулуш Байрам. Историческата дата от най-новата ни история е свързана с решението от 29 Декември 1989 г., когато тогавашният ЦК на БКП взима решение за връщане на имената на българските мюсюлмани, които бяха насилствено сменени по време на Възродителния процес.

Районът на Западните Родопи е известен с това, че местните мюсюлмани са абсолютно предани на Ахмед Доган, но на последните избори в редиците на партийните активисти се усеща напрежение, особено след наложени партийни смени и незачитане на преференциалния вот при избора на общински съветници. Дали това ще прерасне в създаване на ДПС – 2 и прилив на активисти към фракцията на низвергнатия лидер Лютви Местан, все още е в сферата на политическите преположения. /Hronika

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене