Корнелия Нинова: Избори сега означават хаос и задълбочаване на кризите. Не можем да допуснем това

В краткосрочен план за нас най-важно е да се приеме актуализацията на бюджета

С разум и отговорност  да гарантираме спокойствие и сигурност на хората

Свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро, ръководството на парламентарната група и министрите. Анализирахме спокойно и разумно създалата се ситуация. Ще ви запознаем с предварителната ни оценка и решение, но в неделя свикваме Националния съвет на БСП и коалиционните партньори.

Първо, за нас най-важно в краткосрочен план е да се приеме актуализацията на бюджета. Нашите предложения, които съответстват на политиките, които отстояваме години наред, са включени в тази актуализация, а именно: да помогнем на младите семейства и децата с намаляване на данъците на младите семейства; да се увеличат пенсиите и от 1 октомври да се преизчислят; да се увеличат ваучерите за храна на работниците; д се овладеят цените с премахването на акциза на енергийните стоки и намаляване на ДДС на 9% на някои от тях; да се подпомогнат земеделските производители с тези 168 млн., за да гарантираме храната на българския народ; в последния момент, благодарим на партньорите, беше прието и предложението да се дадат допълнително средства за транспортни линии в отдалечените населени места, в малките села, както и карти за пенсионери и хора с увреждания; не на последно място, да се подпомогне индустрията, заради цените на тока и газа, за да има производство и да се запазят работните места.

Тези наши приоритети фигурират в актуализацията на бюджета и за нас е важно тя да се приеме, не само заради тях и защото ние сме ги отстоявали, а защото касаят милиони българи. И в момента най-важното е да им даде спокойствие и сигурност.

На второ място, за нас избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взема  адекватни решения, неизвестност и несигурност. Не можем да допуснем това да стане. Ние сме отговорна и разумна партия, носим отговорността за участие в това управление и знаем как да продължим напред.

Трето, категорично подкрепяме политиката, заявена днес от премиера Петков и от „Продължаваме промяната” на борба с корупцията и с модела „ГЕРБ”. Ние 5 години в опозиция водим много тежка битка с този модел – имаме най-много опит от нея и най-много рани. Категорични сме, че ще продължим по този начин.  Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и саботаж на хора от предишния модел. Изпитваме го в момента и като министри и сме решени докрай да водим тази битка с корупцията.

Четвърто, подкрепяме кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ. Всичко това ще предложим като решения в неделя на нашия Национален съвет и на коалиционните ни партньори.

С разум и отговорност  да гарантираме спокойствие и сигурност на държавата и хората. Това ни е целта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене