Читател на Топ Преса: Кой ще глоби благоевградското ченге – нарушител?!

IskamDumataЗдравейте Топ Преса, искам да взема участие в рубриката “Искам Думата”. Ще ви разкажа за една случка, която стана пред очите ми.

Възмутих се страшно много. Но… Какво ли мога да направя? Такава си ни е държавата, а законите най-често се нарушават точно от тези, които ги създават или от тези, които трябва да следят за тяхното спазване.

Та да си дойда на думата… Карам си аз по бул. „Свети Димитър Солунски“ в Благоевград, пред мен се движи джип Land Rover – Discovery с регистрационен номер: “E 1002 BX”. Направи ми впечатление резервната гума, защото по нея имаше някакви надписи и емблемата на Rover. Отминахме Кауфланд и моста над река Благоевградска Бистрица. Там вече колите започват да намалят скоростта и да се престрояват. Имаше колона, заради светофара и се наложи да спрем. Докато чакахме видях, че мъжът които караше Rover-а беше с полицейска униформа. Виждаха се и пагоните… но от пагони не разбирам и не мога да кажа какъв чин е бил, но беше едър мъж с униформа. Тоест, човек които трябва да е за пример в обществото. Човек, който трябва да спазва закона, а още повече закона за движение по пътищата. Та нали точно те са тези, които ни следят нас, в какво състояние са автомобилите ни и какво е поведението ни на пътното платно. Та на господин униформения, явно не му се чакаше на светофара и просто нави волана на дясно и смело премина през тротоари и нагази в градинката до новият парк в посока ул. „Даме Груев“. Това което видях беше много грозно. Такава демонстрация на власт и безнаказаност от страна на родната полиция. Защо го направи…? Явно защото знае, че колегите му няма да го глобят? Много е глупаво такова поведение, но за съжаление е ежедневие. И аз имах работа на ул. „Даме Груев“ но продължих до бул. „Васил Левски“ и после завих в дясно по ул. „Страцин“ и така стигнах до ул. „Даме Груев“, където исках да разгледам един магазин за плочки. (Надявам се, че не е реклама. Няма да споменавам името на магазина…) Разгледах плочките и си тръгнах. Продължих по ул. „Даме Груев“ защото от тази страна ул. „Страцин“ е затворена и трябваше да мина по ул. „Илинден“… И както си карам, какво да видя? Пред очите ми паркиран Land Rover-а на полицая… Спрях и направих една снимка с телефона.

Моля, ако е възможно да публикувате писмото ми и то да стигне до началниците на униформения човек управляващ джип Land Rover – Discovery с регистрационен номер: “E 1002 BX”. Те, че няма да го глобят няма, но да му кажат, че демонстрация на власт и безнаказаност е грозно и срамно нещо.

Дончев
Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене