Община Дупница предприема мерки за задържане на учениците в образователната система

Проектът се финансира от Европейския социален фонд и от държавния бюджет на Република България

 

 

 

 

В изпълнение на „Интегриран проект за осигуряване на трайна интеграция на маргинализираните общности в община Дупница“, по Договор за безвъзмездна помощ № BG-051PO001-1/4/5/6.0.01-0002-С0001, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, партньорите по проекта проведоха поредица от работни срещи с целевите групи с цел да се идентифицират проблемите, свързани с мотивацията на учениците, посещаемостта им в учебните часове и задържането им в образователната система. В резултат на изпълнение на дейностите по проекта се разработи Програма за извънкласни дейности с два компонента. Компонент 1 – насочен към учениците, включва часове по здравно образование, гражданско образование, работа в екип и комуникационни учения. Компонент 2 – насочен към родителите, включва провеждане на консултации с родители на деца, които не посещават редовно учебните занимания.

Дейността обхваща 240 ученици, включени в извънкласни дейности, 15 педагози, работещи с учениците в извънкласни дейности, и 180 родители на учениците.

Този документ е създаден в рамките на „Интегриран проект за осигуряване на трайна интеграция на маргинализираните общности в община Дупница“ по Договор за безвъзмездна помощ № BG051PO001-1/4/5/6.0.01-0002-С0001, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на този документ се носи от община Дупница и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене