Дъжд от бонбони валя във фоайето на Община Благоевград

Стотици деца се забавляваха във фоайето на Община Благоевград по време на Детския коледен панаир,който продължи два дни. Той е част от празничната програма на Благоевград, която преминава под мотото „Сътвори Коледа“. През целия уикенд малките жители и гости на града изработваха картички, календари, снежни човеци и коледни сладки.

BL-ObНай-голямата изненада в програмата се оказа специално изработена пинята, под фрмата на снежен човек, пълна с лакомства. В забавлението се включиха десетки деца със завързани очи, които с помощта на пръчка опитваха да скъсат снежния човек, за да получат сладки и бонбони. След поредния удар върху пинятата, играта приключи, а във фоайето на Общината заваля дъжд от бонбони. Играта донесе много смях и положителни емоции на децата, които нетърпеливо събираха лакомствата.
Иницативите, включени в празничната програма на Община Благоевград продължават. Утре ще бъде отворен благотворителен базар.

BL-Ob-2Жителите и гостите на града ще могат да разгледат и закупят картички, рамки за снимки, кутии за бижута, сурвачки и различни сувенири, изработени ръчно от малчугани в „Работилницата на Дядо Коледа“, която беше разположена на партера на Община Благоевград. На базара ще бъдат изложени и изделия, сътворени в рамките на инициативата „Коледна суматоха“, която се проведе в Градска художествена галерия. Средствата, събрани по време на инициативата ще бъдат използвани за нуждите на Дома за медико-социални грижи „Св. Стилиян“ в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене