Цар Футбол с безпрецедентна доминация в анкетата „Спортист на годината“ в Благоевград

Големия приз взе вратарят на орлетата Кр. Костов

 

 

 

Футболът наложи безпрецедентна доминация в традиционната анкета „Спортист на годината“ в Благоевград. Представители на най-популярния спорт спечелиха 4 от 5-те големи приза, което не се бе случвало в нито едно от предишните издания на допитването.

Победител в главната анкета стана вратарят на ОФК „Пирин“ Красимир Костов. Младежкият национал е несменяем титуляр под рамката на орлетата и от началото на сезона в „А“ група 4 пъти бе избиран за играч на мача в двубоите на зелено-белите. Втори е световният шампион по таекуон-до /версия ITF/ в кат. +85 кг Рами Шау от „Фолкън“. Петицата допълват първенецът на планетата по канадска борба в кат. до 65 кг Георги Гайдарджиев от „Спартак“, сребърният медалист от световните първенства по таекуон-до /версия ITF/ и кикбокс /киклайт контакт/ в кат. до 64 кг Любомир Бакалски от „Фолкън“ и „Скаптопара“, и балканският шампион на 3000 метра с препятствия за юноши старша възраст Иво Балабанов.

Първи при подрастващите до 18 г. е Сашо Андреев от „Спартак“. Здравенякът от Тутракан спечели всичките 11 финала на състезанията, в които участва през 2015 г., с изключение на мъжкия с дясна ръка до 70 кг от световното в Малайзия. Следват еврошампионът на „Фолкън“ Антон Огорелков /таекуон-до, до 63 кг/, съекипникът му Дени Велев – първенец на Стария континент до 57 кг, републиканският вицешампион по бокс Емануил Богоев от „Пирин“ и носителката на титлата в многобоя по спортна гимнастика Йоана Янкова от „Л. Солачки“.

За треньор номер 1 бе определен наставникът на ОФК „Пирин“ Наджи Шенсой, а приза „Феърплей“ получи футболистката на „Спортика“ Венидона Сърбинска.

Наградите бяха връчени  в зала „Скаптопара“.

www.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене