Хората в най-малкия град в България – Мелник искат аптека и лекар

Най-малкият град в България – Мелник, трябва да се превърне в още по-посещавано от туристите място, в което да се запазят автентичността и възрожденския дух. Това ще е приоритет за община Сандански през следващите 4 години.

Приемна с жители на града инициира кметът на общината Кирил Котев, който заедно със своя заместник Георги Трайков и местния управник Наско Петев изслуша и отговори на всички въпроси, които му бяха зададени на срещата, предаде „Стандарт”.

Градоначалникът посочи, че вече се работи по почистването на населеното място – премахната е изсъхнала растителност край пътя, както и в коритото на Мелнишка река. В момента е на етап проектиране ремонтът на пътя от магистралата до Мелник, предвижда се разширяване на моста.

„Проблем с паркирането и организацията на движението има и в Сандански. Добре е автобусите, които пристигат с туристи, да спират само, за да слязат пътниците. След това да паркират на определено за това място – например при терена на автогарата“, предложи градоначалникът. Мелничани поискаха поставяне на още улично осветление, негодуваха от липсата на аптека и лекар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене