Хотелиери лъснаха в черен списък с хиляди левове задължения към община Сапарева баня, кметът К. Гелев подписа над 100 акта

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев подписа над 100 акта на некоректни платци към общината. Сред най-големите длъжници са собственици на хотели в курорта Паничище, които дължат на общината данъци и такси в размер на хиляди левове.

В списъка фигурират имената на Анахид Терзиева, собственичка на хотел в Сапарева баня със задължения към общината от 26 604 лв., Давид Леви, собственик на хотел в Паничище дължи на общината 180 66 лв., Емил Малинов, също хотелиер, дължи 14 361 лв.

„Има фирми, които не са плащали данъци с години и са натрупали задължения към общината със стотици и хиляди левове. Собственикът на кафе Иван Павлевчев не беше плащал тротоарно право от 2012 г. Беше задлъжнял с близо 800 лв., които ги плати, след като поиска да му издадем документ, че не дължи данъци и такси на общината. Изпратили сме писма на всички длъжници.  Не платят ли задълженията си, ще заведа дела и чрез съдия-изпълнител ще си платят. Заварих общината на минус 4 280 000 лв. Подписвани са договори за строителство и ремонт на пътищата, без да има пари в касата на общината, т. е. парите са похарчени предварително. Фирмата, която е изграждала водопровода и канализацията в Сапарева баня, си търси парите, заработени от 2009 г., в размер на 600 000 лв.  Разсрочихме плащанията, но в момента нямаме 84 600 лв., за да ги преведем.  Търсим възможности за кредити, за да се издължим“, заяви Калин Гелев.

В същото време стана ясно, че общината е намерила средства да изплати заплатите на 13-те общински съветници. Чистата сума,  която получават, е 312 лв. на месец. Брутната им заплата е 450 лв.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене