Незабравима церемония по откриването на ски сезона в Банско (Снимки)

Стартът на зимен сезон 2015-2016 в Банско бе даден. На официалната церемония на градския площад, освен домакина – кмета Георги Икономов, присъстваха ски легендите Маркус Васмайер, почетния гражданин на града Марк Жирардели и обичания от всички поколения българи Петър Попангелов.

Мая Христоскова – изпълнителен директор на концесионера на ски-зоната, министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на физическото възпитание и спорта Красен Кралев също уважиха събитието.

На сцената, редом с двете отличия на община Банско – за „Кмет на годината“ в категорията „Съхранена история и култура“ и приза „Фестивален туризъм 2015“, както етикета „Най-добър зимен курорт на България“, присъден от Академията на световните ски награди, своите шест награди от БХРА представиха мениджърите на пет хотела в курорта – „Лъки Банско“, „Кемпински Гранд Арена“, „Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт“, „Регнум апарт хотел и спа“, както и „Роял Парк & Спа”.

Кулминационният момент настъпи с официалното обявяване на сезона за открит от кмета Икономов, който пожела на туристическия бранш един успешен зимен сезон като естествено продължение на силния летен сезон. С летяща над главите на публиката факла той запали горящ надпис „Банско 2015/2016“, след което за доброто настроение на присъстващите се погрижиха атрактивните музиканти от „Акага“.

Както всяка година, граноданачалникът на най-добрия зимен курорт връчи своя почетен знак на ски легендата Маркус Васмайер за приноса му за популяризирането на името на Банско. В знак на своето уважение и признателност за последователната подкрепа и присъствие, той връчи почетни знаци и на министър Ангелкова и министър Кралев. Те от своя страна увериха всички присътващи, че ще продължат да бъдат до тях в усилията им за развитие на ски-зоната и изграждане на нови спортни съоръжения в планината.

Цял ден в Банско и планината редица атракции забавляваха жителите и гостите на курорта. Играта „Ловци на съкровища“ раздаде атрактивни награди на записалите се участници, сред които и нов автомобил „Ауди“. Ски легендите Маркус Васмайер, Марк Жирардели и Петър Попангелов направиха традиционното демонстрационно спускане по пистите в местността „Бъндеришка поляна“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене