Премиерът Б. Борисов и министър Л. Павлова откриха рехабилитирания път Юндола– Разлог – Гоце Делчев – Садово

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и кметовете от региона на Банско и Разлог откриха рехабилитираните участъци от второкласните пътища Разлог – Садово и Юндола – Разлог.

В изказването си министър Павлова благодари на българските фирми – изпълнители по проекта за положените усилия и подчерта, че с тяхна помощ е завършен участъкът. Българските изпълнители, които се включиха в довършването на обекта, направиха възможно да имаме изцяло завършен, с разрешение за ползване законен, спазвайки всички европейски норми и стандарти път.

На фона на критиките и подкрепата за българските фирми, тя припомни за фалиралите преди това европейски и австрийски изпълнители, което е забавило довършването на обекта. Общо 40 млн. лв. от държавния бюджет и от Европейската инвестиционна банка са инвестирани и вложени във важни пътища в региона.

Пътищата в Рилородопския масив, Рила, Родопите и Пирин, са рехабилитирани и реконструирани в подкрепа на бизнеса и на туризма като цяло, не само като ски-турзъм, но и като балнеология, спа и културен туризъм. Министър Павлова подчерта, че са направени всички необходими инвестиции, а догодина ще бъде изградена връзката от Банско до Баня, с което ще се затвори изцяло цикъла на пътната инфраструктура и няма да има пътища, които се нуждаят от допълнителна рехабилитация в този регион. Тя пожела новите отсечки да се ползват със здраве и да дадат тласък на туризма и икономиката в региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене