Шефът на инспектората О. Соколов повдигна завесата: Рефренът „политическа чистка“ не върви, директорът на училището в Рибново М. Джуркин е проверяван 14 пъти от „своите“ в предишното управление

 огнян соколов

След като дни наред мълча и приемаше всякакви упреци, въвличащи го в политически афери и чистки на неудобни директори, днес началникът на регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов наруши мълчанието. Той повдигна завесата, отговаряйки на питането ни дали ще си подаде оставката под натиск на протестиращите в гърменското село Рибново. Селото влезе в националните новини с организирания протест срещу уволнението на директора Манчо Дужркин, протест, които дни наред проваля учебния процес на децата в селото.

Ето какво заяви Соколов: Понеже дни наред слушам един и същ рефрен, политическа чистка, репресии на чужди и лансиране на наши, съм длъжен за заявя следното: Директорът Манчо Джуркин, който поведе протеста в своя защита не е е жертва на политическа чистка. По време на предишния началник и предишно управление, Джуркин е проверяван 14 пъти. Констатациите са същите като проверката, която разпоредих аз -. хаос, некомпетентност и нарушения по служба, който го правят непригоден да ръководи училището. Т. е. уволнението на Джуркин не е тенденциозно, проверката не е тенденциозно инициирана, а резултат от тенденция към задълбочаване на хаоса в училище Йордан Йовков в село Рибново.

Последната 15-та проверка установи това, което са установили и предишните 14. Ако някой си въобразява, че може да ръководи учебно заведение като „рецидивист-нарушител“ и това ще остане ненаказано просто се заблуждава. Що се отнася до оставката ми, – кой ми я търси, неколцина обработени от директора, който се държи за стола си с цената на всичко. Преподавателският колектив в училището в Рибново е съставен от интелигентни хора, които едва ли биха се подали на подобен тип провокации, застрашаващи цялостния учебен процес в училището, каза Соколов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене