В работилница „Дари добро за Коледа” в Инфоцентъра на Мария Габриел деца изработиха коледни играчки

В творческа работилница под надслов „Дари добро за Коледа” се превърна Европейския информационен център в Благоевград на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата Мария Габриел. Деца от Детския парламент към Младежкия дом, възпитаници на Дома и група третокласници изработиха оригинални коледни играчки от шишарки.

играчки 2

Децата проявиха истинска фантазия, въображение и сръчност при рисуването на шишарките. Едни предпочетоха водните и темперни бои, други пръскаха със спрей, трети пък завързаха фините сребърни връвчици. Декорацията включваше и разноцветен брокат за финално оформяне на играчките. Сред малките творци имаше и художници, които с голямо търпение изрисуваха коледна елха.

играчки 3

играчки

играчки 4

Изработените играчки са предназначени за възрастните хора от Дома в кв. „Струмско”. Те ще им бъдат подарени на 22 декември в10:30 ч. на тържество с музикална програма, която ще изнесат най-добрите солисти от студио за поп и джаз изпълнители „Дрийм” към Младежкия дом. Икони, рисувани върху камък, ще дари Православния информационен център.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене