ПОТРЕСАВАЩО! ДНЕС ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА! В селата Мечкул, Сенокос и Ракитна върлува страшна мечка стръвница – хората искат спасение от държавата!

МАРИО КОПРИНСКИ ОТ СЕЛО КРУПНИК: ПЪРВАНОВ СТОИ ЗАД ЛОВНОТО ПОЛЕ ТУК ПРИ НАС!

РАЗВЪЖДА ОПАСНА ПОРОДА ВЪЛЦИ ПО 1500 ЕВРО ЕДИНИЯ, РАЗКЪСАХА МИ РАСОВА

БРЕМЕННА КОБИЛА!!! МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ!

В редакцията на Топ Преса позвъниха разтревожени животновъди от симитлишки села. Поискаха среща с екипа ни, тяхното желание беше да отидем на място, за да снимаме някакъв инцидент. Екипа на Топ Преса веднага потегли към Симитли. Срещнахме се с група животновъди, ето какво разказаха те:

Първи взима думата Бай Любо

Защо потърсихте Топ Преса?
– Свързахме се с Топ Преса, поради няколко основни причини. Първата е, че вие сте най-голямата, най-четената и най-уважаваната медия в Югозападна България. Втората причина е, че след подаден сигнали и след ваши публикации, проблемите се решават и то светкавично. Тук се шегуваме с приятели и си имаме една поговорка, която гласи: “Когато Бог е високо, а царят далеко…ние си имаме Топ Преса.”

Какъв е проблема, заради който повикахте екипът ни?
– Проблемът е че в Мечкул, Сенокос и Ракитна върлува глутница вълци и мечка стръвница. Много е опасно за хората, които гледат животни. Вече има доста загубени животни след брутални нападения. Миналата седмица на колега са разкъсани 3 телета. Преди два дена мечката нападна моя крава. Хванала я за бута. Благодарение на това, че кравата е много яка е успяла да избута мечката, а и тогава са наскачали и кучетата, та са я прогонили. Преди половин час си тръгна екипа от ветеринарни лекари, които сега я лекуват. То гледката е страшна. Мечката е доста голяма и с лапата направо е направила дупка в бута.

KravaКазахте, че има и вълци?
– Да, снощи на един от говедарите три вълка са нападнали и са разкъсали една от кобилите му, която е била и бременна. И, за да не си мислите, че приказваме врели-некипели, от тук се качваме на Мечкул, за да снимате с камерата кравата и разкъсания кон.

Kon-Mechkul-2Какво очаквате от нас?
– Ние искаме чрез Топ Преса, да алармираме за опасността и искаме разрешение от министерството да разрешат убиването на мечката и на глутницата вълци. Много е опасно. Те слизат много ниско, където живеят хората и вероятността да разкъсат и човек е много голяма. Хубаво е да се предприемат мерки и то моментално, защото обикновено в България много от институциите почват да работят, след като стане белята. Не мисля, че е нужно да има човешки жертви, за да има някаква реакция. Чрез Топ Преса искаме да алармираме и информираме жителите от тези села да бъдат особено предпазливи и винаги да се движат по двама.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Kon-Mechkul-3Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене