Местния печат

„Струма“

Частник слага днес в 18:00 ключ на гробището в сатовчанското с. Фъргово, категоричен: Погребвайте близките в дворовете си

Ако днес до 17:30 часа община Сатовча не намери 100 000 лв. и поне 2 дка свободна общинска земя с. Фъргово остава без гробище и занапред селяните ще трябва да погребват близките си в дупки в дворовете на къщите си.

Бившата синя депутатка от Пиринско Росица Тоткова стана гл. секретар на КЕВР

Синята депутатка от 38-то и 39-то народно събрание Росица Тоткова стана главен секретар на Комисията за енергийно и водно регулиране. Тя е назначена преди няколко дни от председателя на КЕВР Иван Иванов, след като напусна поста главен секретар при новия омбудсман Мая Манолова.

Автокъщите в Дупница източват ДДС, голяма част от колите се водят на 2 фирми на жени

Ударната проверка на НАП в автокъщите в Дупница продължи и вчера. Председателят на Сдружението на автотърговците в града Вергил Кацов разкри някои схеми, на които се натъкнали служителите на Агенцията за приходите.

Врачката Гюлшен Ходжа осъдена на 2 г. и 6 м. за измами, прибрала 11 950 лв. от двама наивници за разваляне на магии

23-годишната врачка Николинка Василева, известна с псевдонима Гюлшен Ходжа, бе осъдена на 2 години и половина затвор заради измама за 11 950 лв.

„Вяра“

Поръчаха още 66 джипа за 3 036 000 лв. в ЮЗДП-Благоевград, шефът Дамянов: На каруци ли да се возим, аз кола нямам

Луксозните джипове за горските стопанства са необходимост, а не прищявка. За да се върши някаква работа в ловното стопанство и дърводобива, трябва да се инвестира. Не може да разчитаме на каруци. Това коментира директорът на Югозападно държавно предприятие Дамян Дамянов по повод развихрилия се скандал с обществена поръчка за скъпи автомобили.

Разпопеният Методи Кръстев от Дупница на заплата към Светия синод, докато върти волана за таксиметровия бос Васил Русков

Дупнишкият свещеник Методи Кръстев, който ограби черквата в Дупница, е най-таченият таксиметров шофьор в таксиметровата фирма на Васил Русков от Благоевград. Методи върти волана на такси във фирма „Ден и нощ” от една година и докарва големи пари за работодателя си, но се води на работа в Светия синод.

29-годишният Вергил Димитров от Дупница без драскотина след удар в тир, спря се в канавка

29-годишният Вергил Димитров от Дупница по чудо остана невредим, след като се удари странично в тир, излетя от пътното платно и се заби след 100 м в тръстиката край главен пък Е-79. Димитров пътувал с БМВ-то си за София и на завоя при Попови кошари предприел изпреварване на микробус. На секундата пред него изскочил тир, идващ насреща му. Младият мъж успял да избегне челен удар, но се ударил странично в камиона и излетял от пътя.

Кметът Чимев освободи юриста на община Дупница Иван Бучов

Кметът на Дупница Методи Чимев отказа да поднови договора на юриста на общината Иван Бучов, който го съветваше през първия му кметски мандат. Между двамата никога не е имало скандал или раздор. Затова причините за раздялата не са известни.

Рокади в полицията в Пиринско! Шефът КАТ Димо Чобанов освобождава поста, сменят и началника на ГПУ Огнян Богоев 

Началникът на КАТ в Пиринско Димо Чобанов ще бъде освободен до дни. Очаква се да бъде сменен от ръководния пост и шефът на Граничен полицейски участък Благоевград Огнян Богоев. Рокадите ще станат факт до няколко дни, твърдят запознати. Не е ясно обаче какво налага смяната на началниците.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене