Вельо Илиев избира между Брюксел и Народното събрание

Три са вариантите за работа на бившия кмет на община Петрич Вельо Илиев – в чужбина, в София и в Петрич, това стана ясно вчера. Едната възможност е в Народното събрание в София след Нова година. В. Илиев вече има отправена покана от парламентарната група на Реформаторския блок, която в коалиция с ГЕРБ управляват страната.

Вчера бившият градоначалник потвърди, че има такава опция, получил е покана, но на този етап отказа да конкретизира точно каква е позицията. Според източник, близък до бившия кмет, поканата е за експерт на парламентарната група на реформаторите по въпросите на местното самоуправление.

Вторият вариант е за работа в Брюксел по линия на Европейската народна партия, в която членуват и партиите от Реформаторския блок. Ресора, който ще консултира, е регионално развитие и местно самоуправление.

Третият вариант пред Вельо Илиев е да се върне на старата си работа като управител на СБА – Петрич. Преди дни Вельо Илиев заяви, че от следващата година желанието му е да продължи да работи в родния си град.

,,Имам няколко опции за работа, но нека да се насладим на прекрасните празници, които предстоят. Коледа е голям семеен празник, пожелавам на всички да го отпразнуват по най-добрия начин, за работа ще мисля след Нова година”, лаконичен бе бившият градоначалник.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене