Преглед на местния печат

„Вяра“

Съдия Демиревски зачеркна вота за съветници в Дупница, екскметът Първан Дангов тръгва напролет с гражданско движение към новите избори

Екскметът Първан Дангов регистрира гражданско движение и се кандидатира като независим общински съветник за предстоящите избори за Общински съвет в Дупница. Очаквано съдия Иван Демиревски от Кюстендилския административен съд касира вота за местен парламент в Дупница заради грешки в протоколите.

 

Погребват в бял ковчег премазания в час по физическо Наско от Разлог, лингвистката Ели Огорелкова от Благоевград: Футболната врата нямаше да го убие, ако беше бетонирана

Смазаният от футболна врата в час по физическо осмокласник Атанас Мишков от Разлог ще бъде погребан днес от 11 часа в бял ковчег. 14-годишното момче пострада тежко, след като греда от футболна врата се стовари върху главата му, докато за първи път излиза да играе футбол.

 

23-годишният машинист Николай Маджиров от Петрич „пусна” бомба в товарен влак за имения си ден, арестуваха го дрогиран и пиян

Полицаи щракнаха белезниците на 23-годишния помощник-машинист от Петрич Николай Маджиров, който на Никулден вдигна на крак екипи на Спешен център и полицията в южната община и Благоевград с фалшив сигнал за поставена бомба в товарен влак на жп гара Кулата. Младокът е служител на „БДЖ-Товарни превози“ към локомотивно депо „Подуяне” – София, отдел Дупница, повече от две години. При задържането му от служителите на реда в Петрич е установено, че той е с наличие на 1,8 промила алкохол в кръвта, както и под въздействието на силни наркотични вещества.

 

Бившият ОбС шеф Благой Калъпсъзов започна работа като началник жп гара в Петрич, взима 1600 лв.

Бившият председател на Общинския съвет в Петрич Благой Калъпсъзов се върна на работа на старото си работно място като началник на БДЖ в южната община. Въртележката станала непосредствено след отминалите кметски избори, когато мястото му на председател на местния парламент в града бе заето от бизнесмена Георги Динев.

 

Иззеха 11 кг негодно месо от механа „Последен грош“ в Мала църква 

11 кг съмнително месо иззеха при полицейска акция в ресторант „Последен грош“ в самоковското село Мала църква. Инспекторите посетили заведението по повод планираните проверки за предстоящия студентски празник и хванали собствениците в издънка. Служители на Икономическа полиция в ОДМВР-София направиха специализирана полицейска операция съвместно с представители по храните на територията на община Самоков.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене