Благовеста Маркова за „Приказката на Поморие”

Лодки се люшкат като мързеливи люлки пълни с бисери. Дошъл е краят на смяната им и те могат да си починат вече. Тони пее с любов „Ах, морето”. Песента й оставя топъл акорд в сърцето. Вятърът се промъква през смеха идващ от ресторантите, паркирани на брега. Той гони ехото и го хвърля в дълбините на морето, където само моряци могат да го уловят отново.

Гладни чайки, каквито са отракани крадци, обявяват намеренията си с внезапен крясък, преди да се изстрелят към чиния пържени картофи, останала без надзор.

Жегата е разсъблякла рибар само до най-ценното му, а той търси късмета си на края на въдицата. И този залез отказва да остави небето да танцува в синя одежда. Солената нощ напредва към сушата. „То навярно е което ме спасява…”, продължава песента на Тони…
За Благовеста Маркова

 

Приятели я наричат ​​„Eси”. Родена е в Гоце Делчев, но вихри своите таланти в София от много време. Житейският и път я води от четките на художника до камерата на фотографа. Eси е позната също като стилист в българската мода, музика и телевизионна индустрия. Работила е в големите български телевизионни канали, с поп-фолк изпълнителки, с конкурса Мис България, както и с някои от най-известните модни списания. Нейните сложни, усукани фризури са истински произведения на изкуството, за които мечтае всяко момиче.

По нейните собствени думи: „През годините установих, че ми доставя удоволствие да пътувам, да наблюдавам, да намирам геометрия в архитектурата, да ставам ненатрапчив свидетел на случващото се около мен.”

И тя наистина е проницателен наблюдател. Окото й е опитен ловец, който догонва и най-бързо препускащите образи. За много от нас, камерата на телефона никога няма да бъде врата към истинското изкуство, но Eси е успяла да разбие този предрасъдък, извличайки игриво живот, цвят и вибрации от обикновени ежедневни сцени. Нейните снимки са толкова интригуващи, колкото са и непринудени.

„Обувки и коса са нещата, които обичам да снимам най-много”, споделя тя шеговито.

 

http://artfountain.blogspot.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене