Без категория

Манипулацията „Рибново“ и неговите трудови хора: 30 учители влязоха в час в стачкуващото училище „Й. Йовков“, част от учениците излъгани във Фейсбук, че днес не се учи

манчо джуркин

Учебният процес в училище Й. Йовков в гърменското село Рибново тази сутрин бе възстановен, от 45 учители – 30 бяха на работа и влязоха в клас, 10 са в болничен и 5 протестираха заедно с уволнения директор Манчо Джуркин. Минути, преди началото на учебния процес пред училището се събраха родители, учители, селски първенци, които бяха категорични, че децата на Рибново трябва да учат и, че никой няма право да възпрепятства учебния процес.

Част от учениците не бяха на училище, тъй като вчера следобед в социалната мрежа Фейсбук, някой им съобщил, че днес няма да се учи. В двора на училището час след началото на първия час се събраха хора от селото, на място пристигна и лидерът на партия „ПОМАК“ Е. Моллов, който бе изхвърлен с псувни и освирквания., тъй като бе съзрян опит за политизиране на протеста и яхването на напрежението в полза на една или друга партия. Така протестът, иницииран от дисциплинарно уволнения училищен директор Манчо Джуркин и брат му общинският съветник Ибрахим Джуркин е на път да се провали.
Въпросът е, каква е каузата на протеста? Каква е идеята на протестиращите? Кой манипулира село Рибново и неговите трудови хора? Техните ли интереси бранят протестиращите? Факт е, че бунтът е в защита интереса на един училищен директор да се върне на поста, от който е освободен. Лична кауза, търсеща съмишленици. „Стръвно“ преследвана цел, минаваща безскрупулно през съсипия и провал на бъдещето на местните деца. Каква е идеята на протеста и кой поема отговорността за умишленото прекъсване на учебния процес и изкуственото разпалване на напрежение в село Рибново.? Въпроси, чиито отговори са лишени от логика. Уволнен директор на едно училище не иска да напусне поста.
В „играта“ се замесва депутатът от ДПС Ахмед Башев. Според протестиращите, бунтът е заради чистката, която той провежда повсеместно с цел нареждане на свои хора. Башев „коли и беси“ “ в района. Е, кой го избра Башев, същите тези, които днес някой се опитват да вдигнат на бунт срещу него и неговите методи на вмешателство в кадровата политика в района. Алогични действия за сметка на невинни хора, далеч от политическите ежби и битки за власт и постове. Питаме, дали днешните инициатори на протеста от Рибново защитиха интересите на тютюнопроизводителите, дали се опълчиха на мизерията и нищетата, нанасяща непоправими травми на подрастващите, които цяла седмица се опитват да използват за собствените си цели. Въпросът е към политици, властимащи и службогонци.
А Манчо Джуркин бе уволнен от поста след направена проверка, която установи, че не е безупречен като директор. Проверяващата комисия откри хаос и безредие в ръководеното от него училище., това бе съобщено официално. А ако има политика в смяната му и Башев е виновен за това, то изнесете протеста пред неговото работно място и не пречете на децата на влязат в час.

struma.us

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене