Прокуратурата в Разлог разследва случая с осмокласника, пострадал в час по физическо

 

Снимка: bTV

Районната прокуратура в Разлог образува досъдебно производство по случая с пострадалия осмокласник в двора на местното ОУ „Никола Парапунов“.

Инцидентът стана към 12,39 часа в сряда, по време на час по физическо възпитание, когато греда от футболна врата се стовари върху 14-годишния Атанас Мишков.

Момчето получи тежка черепно-мозъчна травма – счупен череп и мозъчен кръвоизлив.

Към момента състоянието на ученика продължава да е тежко. Той остава в кома и с реална опасност за живота. Настанен е в столичната болница „Пирогов“.

В хода на досъдебното разследване незабавно след инцидента са извършени първоначален и допълнителен оглед на местопроизшествието. Разпитани са и свидетели, пред чиито очи се е разиграла драмата.

Приобщени като веществени доказателства са записи от камери, по отношение на които е назначена техническа експертиза, съобщиха от прокуратурата.

В качеството на свидетели са разпитани директорът на училището и кметът на Разлог. Изискани са документи във връзка с изграждането и експлоатацията на спортното игрище.

В хода на досъдебното разследване ще бъдат изяснявани причините за инцидента – дали са в резултат на немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност и отговорността за това.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене