Сдружение „Знание, успех, промяна“ започна работа по нов проект за подкрепа на жертви на домашно насилие и насилие, основано на пола.

Проектът „Консултативен център за превенция и рехабилитация на лица, пострадали от домашно насилие, деца в риск и интеграцията им в семейството и общността”, подкрепен от Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 по мярка 4 „Услуги за подкрепа на жертви за домашно насилие” е в партньорство със Сдружение „Заедно за успех“ – с.Бараково и Сдружение „Алфа – 2012” – град Бобов дол и ще се реализира в градовете Дупница, Кочериново, Бобов дол и Рила.

Основна цел на проекта е да осигури навременни и ефективни услуги за пострадалите от домашно насилие и насилие, основано на полов признак, и улесни техния достъп до висококвалишицирани рехабилитационни програми за защита на правата им.

Проектът има за цел да предостави консултации на 500 пострадали от насилие и/или дискриминация – 100 от които ще бъдат от ромската общност. Благодарение на проекта ще бъде обезпечена работата на Консултативния център в гр. Дупница, който предоставя професионална подкрепа – психологическа, правна и социална на пострадали и извършители на домашно насилие и чрез изнесена консултативна приемна в общините Кочериново и Бобов дол.

Друг основен компонент от проекта е информационна и обучителна кампания, насочена към повишаването на информираността на широката общественост по проблемите на насилието и дискриминацията, както и провеждане на специализирано обучение за представители на Полицията, Прокуратурата, НПО, МКБППМН и др.

Проект „ Консултативен Център за превенция и рехабилитация на лица, пострадали от домашно насилие, деца в риск и интеграцията им в семейството и общността” се финансира с договор за безвъзмездна финансова помощ № 812108-64/20.08.2015г. от Програма BG 12 “Домашно насилие и насилие, основано на полов признак” в рамките на НФМ 2009-2014г. Обща стойност на проекта е 57 642 евро, от които 5764,20 евро собствен принос.

За контакти: Силвия Овчарченска – 0895 763393

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене