Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев: Йохана и Готфрид Мюлер се превърнаха не само в истински приятели на нашия град, а и в наши съграждани

Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев:

– Йохана и Готфрид Мюлер са хора, които познавам от първия ден, в който стъпиха в нашия град. За всички години, в които работят и живеят при нас, смея да твърдя, че те се превърнаха не само в истински приятели на нашия град, а и в наши съграждани, защото обикнаха града и хората така, както го обичат сънародниците и близки хора. Вече 14 години те работят изключително активно в областта на здравеопазването и социалната сфера в нашата община. Двамата трайно, последователно, безкористно и с голяма отдаденост подпомагат хората в нужда в Гоце Делчев.

Йохана и Готфрид Мюлер пристигнаха в нашия град на 12 май 2001 г. с намерението да помагат с медицинските си познания в нашата страна и по-конкретно в общината. С тяхна помощ, в община Гоце Делчев са доставени много на брой помощи и дарения, които са били предназначени за нуждите на училища, детски градини, социални домове, общинската болница и нуждаещи се семейства.

 

Връчването на званието „Почетен гражданин на град Гоце Делчев” не бе единственият повод за мероприятието. Тъй като Йохана и Готфрид Мюлер се пенсионира, семейството решава да се завърнат в родината си Германия.

„Тук намерихме толкова много обич и приятели, чувстваме се като ваши съграждани и истински обичаме това прекрасно място”, споделиха семейство Мюлер и благодариха на ръководството на община Гоце Делчев за пълната подкрепа през годините и добрата съвместна работа.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене