Булевард на елхите грейва в Разлог на 4 декември

Коледният дух превзема Разлог на 4-ти декември. По традиция десетки коледни елхи ще бъдат украсени от кметството и гражданите. В централния парк на града ще бъде подреден атрактивен Булевард на елхите. Тази година освен играчки и гирлянди на вечнозелените клонки ще бъдат окачени още питки, суджуци, баници, бонбони и други лакомства.

elhi-2Идеята за нетрадиционната украса на Булеварда на елхите е на сдружението Международни инициативи за сътрудничество. Тя бе реализирана за пръв път преди няколко години и предизвика небивал интерес от страна на местните хора и туристите.

Всяко дръвче си има стопанин, който го украсява по свое решение. Тази година клоните на дръвчетата ще натежат от кифли, гевреци, питки и други лакомства. Един от собствениците пък е решил да закичи своето дръвче със салами, кървавици и луканки.

Откриването на Булевард на елхите включва и базар. Парите, които той събира, се даряват за деца в нужда. Коледните мероприятия стартират на 4 декември, когато ще бъдат пуснати 15 –те хиляди лампички на коледното дръвче в центъра на Разлог. Откриването ще бъде отпразнувано с много песни и танци.

В него участие ще вземат Детско театрално студио към Народно читалище и Танцово студио Силвана денс. Краят на деня ще бъде отбелязан с празнична заря. В същия час ще бъдат пуснати и светлините на елхите от инициативата Булевард на елхите. Той ще радва посетители на града и граждани повече от месец.

В Разлог коледните събития ще продължат през целия декември. През целия месец ще се провеждат събития с участието на талантливи деца от учебните заведения в Разлог. Също така ще бъде проведена и кампанията Дядо Коледа по домовете. Кукерският карнавал Старчевата пък ще се състои на 01 януари 2016 година от 10:30 часа на централния площад на града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене