Вчера на АМ Струма край Дупница: Баровци ругаят протестиращите, които блокираха пътя

Вчера на много места в България имаше протести срещу новите цени на винетките. Хора от Радомир, Перник, Дупница, Кюстендил и Бобов дол с над 30 автомобила също изразиха недоволството си и точно в 12:30 часа АМ Стума в посока София – Дупница бе блокирана на детелината край село Дяково.

protest-3Там част от автомобилите препречиха движението в платното в посока Дупница, а другите тръгнаха към София. Протестиращите пропускаха събралите се автомобили в интервал от 15 минути, а цялата акция бе близо час.

Голяма част от пътуващите по магистралата спираха и спокойно чакаха акцията да приключи, други обаче предизвкикаха хаос, след като се оказаха нетърпеливи и решиха да се върнат в насрещното платно, опитвайки се да се включат по стария път за Дупница.

protest-2Част от нетърпеливите изразиха недоволството си от блокадата и със словесни реплики. Свидетели заявиха пред zadupnitsa.com, че шофьори на луксозни возила не са спестили и ругатни по адрес на протестиращите. „Защо тия селяни затварят пътя“, „И 800 лева да направят винетката ще си я плащам“, са само част от коментарите на „баровците“ блокирани на магистралата.

От своя страна хора от протеста заявиха“ Явно забавихме някои по пътя им към Банско и сега са басни, но те са си добре взимат високи заплати и не им пука за новите цени. Явно софиянци са с привилегии, защото когато те блокират София са герои, но когато им пречиш си селянин.“

Вчерашният протест завърши с близо 3-километрова „панорамна „ разходка по новата отсечка на магистралата, след като участвалите в блокадата подкараха автомобилите си с не повече от 20 км/час от детелината при село Дяково до новия тунел преди разклона при Бинека. Там протестиращите бяха спрени от екипи на полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене