Най-красивата общинска съветничка в Благоевград – Злата Сотирова пардон Ризова: Синът ми иска змия, аз мисля, че една вкъщи е достатъчна

Благоевградската общинска съветничка Злата Сотирова се разведе със съпруга си Венцислав Сотиров, известен с прякора Мишката. След като Бисер Стойчев подаде заявление пред ОИК – Благоевград, че се отказва да бъде общински съветник с мотива „лични причини“. Злата Ризова отново се съсредоточи в работата си, като общински съветник. Със Злата се познаваме от доста време, не крия, че я харесвам защото тя е един страхотен човек, който винаги казва, това което мисли. След, като Председателят на ОИК – Благоевград, Елена Панчева обяви решението на комисията за избирането на Злата Сотирова, Георги Георгиев и Евгени Бибов за общински съветници. Тримата положиха клетва, като Злата Сотирова от „Народен съюз“ стана общински съветник вместо Бисер Стойчев, Георги Георгиев влиза в ОбС на мястото на Петя Костадинова от ЗС „Александър Стамболийски“, а Евгени Бибов замести Йордан Андонов от ПП ГЕРБ, който стана депутат в 43–то НС.

RizovaСрещаме се със Злата Ризова минути след клетвата, за да разберем как се чувства, какви са плановете и очакванята й.

Защо чак сега даде клетва?
– Защото един колега имаше повече преференциален вот от мен и бе избран за общинске съветник. След което по лични причини подаде заявление за напускане. Съгласно закона на негово място влиза следващия и това съм аз.

Какво решение взе днес общински съвет Благоевград?
– На тази сесия приехме етичен кодекс на общински съвет Благоевград, приехме новата структура на Община Благоевград, както и правилника за дейността на общински съвет.

 По повод етичния кодекс в залата ти спомена за някакъв инцидент, който се е случил в предишния мандат с гражданин, на чийто клевети ти и твои колеги сте станали жертва, какво имаше предвид?
– Не бих казала, че е „инцидент“, защото това предполага единичен случай, а за този гражданин подобни прояви са се превърнали в начин на живот. И за да не „избягам“ от себе си, естествено, че ще говоря с конкретно име- въпросния господин се казва Иван Хамбарджийски или Бриндо, както го наричат всички. Не споменах името му в зала за да не мърся с него протокола. А „инцидента“, който всъщност не е инцидент споменах в защита на етичния кодекс, който, ако съществуваше към онзи момент, когато гражданина Бриндо изсипа един тон помия върху ни, общински съвет в лицето на председателският съвет щяха да разгледат случая и в случай, че обвиненията му са основателни щяха да излязат с предложение за наказание. Ти ме познаваш добре и знаеш, че не бих позволила на подобни нищожни индивиди да ме използват като трамплин, но в този случай не си заслужава усилието и ако това му помага за жалкото му съществуване, аз съм Ок. Бориш се обикновенно или търсиш отговорност от човек, които ти вреди за да намериш справедливост за себе си, наказвайки го да предотвратиш бъдещи подобни „инциденти“, с цел превъзпитание и пр. Тази битка уви тук е безвъзвратно загубена. По отношение на търсенето на моята справедливост, г-н Хамбарджийски получава цялото ми снизхождение!

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене