След разследването на Дейли Прес! Лъснаха нови афери на икономическият октопод Борислав Фесчиев! Ще успеем ли да го вкараме в затвора?

С репортерът на Дейли Прес се свърза Димитър Димитров който твърди, че е станал жертва на парична измама. Преди 4 години дал 18 000 лева на мъж на име Борислав Фесчиев, който обещал да му умножи парите. Скоро след това разбрал, че е бил измамен и завел дело.

Какво се е случило всъщност, как така лековерно се е доверил на някого, че може да умножи парите му, научаваме от самия него:

– По какъв начин този човек успя да спечели доверието ви?

– И аз не знам. Такива хора имат начини да накарат човек да повярва, че този отсреща е брокер и се занимава с финансови и икономически операции…

– Конкретно какво ви каза? Ще ги инвестира в някакви сделки, имоти ли, акции? Какво ви обеща?

– Този човек е мамил хора постоянно, преди мен още. Чрез фирмата си да управлява моите пари срещу 20% лихва.

– 20% лихва за вас? За какъв период от време става въпрос?

– Месец за месец. Те бяха няколко договора. Сумата беше малка в началото. Постепенно ставаха още и още. В един момент, когато поисках някаква сума, усетих, че не може да ми ги даде веднага. Започна да усуква, да лъже, да се крие. Получиха се страшни скандали.

– Кога усетихте, че трябва да пиете една студена вода? Колко време беше минало откакто дадохте парите?

– Два-три месеца.

– През този период получавахте ли някакви пари?

– Със страшно големи скандали. Може би неочакваше, че ще го притеснявам! Не приех факта, че трябва да бъда груб. Мислех, че всичко ще мине интелигентно, че е сериозен човек.

– Познавате ли други потърпевши от този човек? Има ли такива?

– Има доста хора, чиито факти държавата не пожела да приеме като реални! От разговорите, които водих с тях, се оказа, че аз съм излязъл най-силен в борбата с прокуратура и полиция.

СЛУЧАЯТ ПРОДЪЛЖАВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене