Благоевградското село Церово в траур след внезапната смърт на 17-г. момиче

17-годишната Кадифка Топалова, пълна отличничка на Езиковата гимназия в Благоевград, издъхна внезапно в неделя на път за болницата. Фаталният край настъпил в неделя около обяд. Черната вест потресе жителите на родното й село Церово, съучениците й от 11 „в“ клас, връстници и учители от гимназията. Улиците в Церово вчера потънаха в скръб и мълчание, невярващи на угасналия внезапно живот, хората ридаеха безмълвно.

Въпросите около мистериозната и мигновена смърт на момичето са много, отговорът за причината ще стане известен днес, след извършване на аутопсия от съдебен лекар.

В събота вечерта тийнейджърката била с компания в местно заведение в Церово, празнували рожден ден. На сутринта припаднала, получила срив на организма, докато пиела кафе с приятели в същото барче. „На момичето му прилоша около 11,30 часа в заведението, то седеше на съседната маса заедно с приятеля си Росен, той извика за помощ, пръв реагира Яник”, разказа един от местните жители, 48-годишният Огнян. Той допълни, че всички се прители на помощ, успели да извадят езика на девойката с лъжица. Тя била прежълтяла, веднага потърсили помощ на тел. 112 и междувременно, за да не губят време, я качили в кола и тръгнали към болницата в Благоевград.

„Снощи се събраха в заведението компания от около 20-ина души, млади хора, тя е от момичетата, които са скромни и тихи, не е буйна и не се набива на очи, изключително ведро момиче, не пие и не пуши”, каза собственикът на заведението Боян Топалов. Той също бе изпаднал в шок от сполетялата ги трагедия. „Сутринта разбрах, че й станало зле и си глътнала езика, потърсиха лъжица, за да й отворят устата, постоянно съм зает и не следя кой от клиентите какво си поръчва за пиене, но за нея знам, че не пие алкохол”, заключи Топалов.

Младежи от родното село на Кадифка Топалова също заявиха, че тя е изключително скромна, никога не се набива на очи, имала си приятел – Росен, с когото били неразделни. Те помолиха за разбиране в трудния за тях момент и да не ги безпокоим в мъката им.

Вчера след припадъка 17-годишната Кадифка Топалова е качена в лична кола, на път за Благоевград е прехвърлена в линейката, с която се пресрещнали. За съжалание момичето е прието от дежурния екип без жизнени показатели, с разширени зеници, посиняло, предприети са реанимационни действия в линейката и е транспортирана до болницата, съобщиха от Спешен център – Благоевград.

Директорът на МБАЛ –  Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че момичето е прието в спешно отделение починало. Точната причина за внезапната смърт ще стане известна след извършване на аутопсия от съдебен лекар, допълни той.

Майката Юлия пристигнала със своя близка в спешно отделение веднага след линейката, тя не можа да повярва, че е загубила рожбата си. Изпадна в тежко състояние и й бе оказана лекарска помощ.

Кметът на село Церово Лефтер Едипов също дойде пред спешно отделение. Той заяви, че семейството е изключително трудолюбиво, а децата – скромни и възпитани. Според него също е изключено момичето да е употребило алкохол.

По-голямата й сестра Ани родила преди 20-ина дни момченце и майка им се прибрала от Испания, за да помага в отглеждането на внучето, бащата Лефтер в момента е в Испания.

Една от версиите за внезапната смърт е интоксикация, причинена от алкохол или други вещества, предната вечер празнуващата компания се е черпила с уиски.

За нещастния инцидент са уведомени полицията и прокуратурата, директорът на ОД на МВР – Благоевград Росен Танушев заяви, че работят по случая и изчакват заключението на съдебномедицинската експертиза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене