Топ Преса представя: Самодейци от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци

Снежана Самандова, студентка втори курс в СУ „Св. Климент Охридски“

Интервю: Стоян Цветков

Здравейте!НЕВРОКОПСКИ АНСАМБЪЛ

  • Здравейте!

Какво Ви накара да се занимавате с народни танци?

  • Танцьорка съм в Неврокопския ансамбъл вече от 6 години. За първи път постъпих в школата на ансамбъла през 2003 година. От малка съм запалена по изкуството на танца, красотата на носиите , както и на магията на фолклора и народната музика – те винаги са привличали окото ми и са карали душата ми да се пълни с наслада.

Защо точно Неврокопския ансамбъл?

  • Неврокопският ансамбъл е първият по рода си в България. От него тръгват историите на всички следващи ансамбли в страната. Голяма чест е да бъдеш част от Гоцеделчевската култура на Неврокопския ансамбъл, както и да поддържаш неговите традиции.

Каква е ползата от това да бъдеш в този колектив?снежана самандова

  • Ползата от този ансамбъл е, че намираш приятели за цял живот, част си от едно голямо семейство, в което е пълно с емоции, радост и най – вече, че държим жив духа на българския фолклор.

Коя е най – запомнящата се случка?

  • Всяко нещо, случило се в семейството на Неврокопския ансамбъл е незабравимо и уникално по свой собствен начин, но никога няма да забравя признанието, което получихме на международния фестивал в Истамбул през 2013 година. Това, че нашият колектив получи златните медали сред десет други държави, представяйки си техния фолклор, бе страхотно чувство. Емоцията, радостта и еуфорията никога няма да напуснат сърцето и съзнанието ми.

Призивът Ви към съгражданите?

  • Не забравяйте корените и традициите си. Участвайте дейно в изяви свързани с фолклора и пазете духа на българското. От него по хубаво няма! Приканвам Ви всеки, който иска и има желание да се присъедини към нашето семейство. Ние обещаваме, че всеки ще бъде приет с една огромна прегръдка.

Имаш ли да кажеш нещо на колегите ти от НАПТ?снежето

  • На колегите си искам да кажа да продължават да бъдат така отдадени на ансамбъла, да пеят и танцуват от сърце и душа. Бъдете все така задружни, весели и сплотени.

Топ Преса ви благодари и Ви пожелава успех във всяко нещо, с което се занимавате!

  • Блогадаря Ви и на Вас за загрижеността, която проявявате към нас. Благодарение на Вас, ние можем да покажем, че когато сме единни, никой неможе да ни сломи. Да живее Неврокоп, да живее Ансамбъла. Живи и здрави!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене