Скандал на първата сесия на ОБС Кресна: БСП настървени за власт, искат пълен контрол в комисиите, ГЕРБ напусна заседанието

„Арогантно поведение от страна на групата на БСП и отказ от диалог при формирането на състава на икономическата комисия, са причина за действието ни, каза лидерът на ГЕРБ Г. Георгиев

Със скандал завърши първото заседание на Общинския съвет в Кресна, разпределението на представителите в икономическата комисия принуди групата съветници на ГЕРБ да напусне заседанието. Разпрата започнала след като от БСП разпределили мандатите в стратегически важната комисия така: 4-има от БСП, 3-ма от ГЕРБ и 1 от групата на екскмета Илиян Кръстев. С 4-има представители БСП ще упражнява пълен контрол в комисията, което е нелогично и арогантно, това каза лидерът на ГЕРБ Георги Георгиев.

Направихме опит да обясним, че в комисията силите трябва да са разпределени така, че нито една от групите да не е доминираща, за да се вземат възможно най-правилните решения, без да има контрол . От БСП обаче не отстъпиха, заявиха, че нямат нужда от нас и ние напуснахме сесията. Трудно ще се работи така, каза още Георгиев. С ловка машинация БСП си осигури мнозинство в местния парламент. Мая Божинова от „За Кресна“ напусна групата на Ил. Кръстев и се присъедини към групата на БСП. Сделката бе за да и се даде председателското място. Божинова оглави ОБС и бе избрана с мнозинството в парламента им.

Така БСП елиминира влиянието на 4-имата съветници на ГЕРБ и започна авторитарно да управлява общината. Кметът на Кресна е Николай Георгиев от БСП, той спечели с гласовете на хората от село Брезница, които традиционно на предишните избори гласуваха за Илиян Кръстев. Така композиран общинския съвет в Кресна трудно ще заработи, тъй като както е видно БСП не е склонна към компромиси и ще се разпорежда както си иска в парламента.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене