Браво! Пирин смаза Левски!

Лидерът в „А“ група „Левски“ изненадващо се сгромоляса при гостуването на Пирин (Благоевград), допускайки загуба с 0:1. В герой за „орлетата“ се превърна юношата на ЦСКА Мартин Тошев, който прониза Боян Йоргачевич още в 30-ата секунда. Ранното попадение се оказа достатъчно на Наджи Шенсой и момчетата му да извоюват първа победа този сезон в шампионата. Тя идва чак в 16-ия кръг след 6 равенства и цели 9 загуби до момента.
Пирин остава последен с 9 точки. „Левски“ все пак запазва лидеството след 16-ия кръг, но вече е само на 3 точки пред Литекс и Лудогорец.

„Сините“ не бяха губили от 23 август, когато отстъпиха с 0:1 на Ломомотив (Пловдив) на „Лаута“.

При гостуването в Благоевград „Левски“ отново се радваше на мощна подкрепа от трибуните на пълния стадион „Христо Ботев“. Гостите обаче бяха попарени преди да е изминала и една минута от началото на мача. „Орлетата“ организираха отлична атака веднага след първия съдийски сигнал, Маркиньос напредна отдясно и пусна по земя около точката на дузпата, където Мартин Тошев изпревари Живко Миланов и отблизо със силен удар прониза Боян Йоргачевич за 1:0 в 30-ата секунда.

Попадението бе второ за юношата на ЦСКА след гола му в първия кръг при равенството 1:1 с Черно море.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене