Силен вятър и дъжд днес

Днес ще духа умерен и силен, а в Източна България и на места северно от планините – бурен югозападен вятър. Над Западна България ще бъде облачно, а в Източна облачността временно ще намалее, на места до слънчево. С преминаването на студен атмосферен фронт от запад на изток ще завали – отначало в западните райони, а до края на деня и през нощта срещу понеделник и в останалата част от страната.

В северозападните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и постепенно ще отслабва. С него ще започне да нахлува сравнително студен въздух и там дневните температури ще са по-ниски. Максималните температури над останалата част от страната ще са между 20° и 25°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 16°, а минималната 12°,

Банско 14°/10°,

Разлог 14°/10°,

Дупница 14°/11°,

Кюстендил 15°/11°,

Перник 15°/12°,

Гоце Делчев 15°/10°,

Сандански 15°/10°,

Петрич 15°/10°

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за ноември.

В планините ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен югозападен вятър. Ще бъде облачно и дъждовно, по високите части на Рила и Пирин ще превалява и сняг. Максималната температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 6°. 

По Черноморието облачността ще е променлива, временно намаляваща до слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене