Вратарят Абдиков напълно възстановен от операцията, излиза титуляр срещу „Черно море“ без нито минута в зимните контроли

абди абдиков

Вратарят на „Пирин“ /ГД/ Абди Абдиков излиза като титуляр в днешния мач с „Черно море“ в Гоце Делчев без нито минута игра в зимните контроли. Информацията потвърди наставникът на неврокопските футболисти Йордан Боздански вчера. Първият страж в отбора на пиринци през последните няколко сезона е напълно възстановен след операцията, която претърпя през декември и е готов за сблъсъка с моряците. Решението на благоевградския Зико не е голяма изненада, защото Ангел Юсев и Костадин Янев, наред с добрите си изяви в подготовката, допуснаха колебания в някои от спарингите. Кадрови проблеми за останалите постове няма. Очаква се в стартовия състав да се появят опитните Любомир Витанов, Румен Лапантов и Ели Маркес. На тях се разчита да компенсират напускането на някои титулярни единици от есенния дял на „А“ група. Твърда опция в отбранителния вал е Мурад Ибраим, който имаше само епизодични прояви там при предишното треньорско ръководство.

Смятам, че направихме добра подготовка, момчетата работиха здраво, вярвам в тях и в победата над „Черно море“, заяви Й. Боздански. Това, че противникът ни се раздели с възлови състезатели, не трябва да успокоява никого. Нашият отбор също беше напуснат от основни единици. Предпочитам да не коментирам съперника, а „Пирин“ /ГД/. Да си говорим, че мачът няма да бъде лесен, едва ли има нужда, но ние сме готови да се борим за крайния успех, допълни благоевградският специалист.

Днес той се завръща официално в елита като старши треньор, след като преди 4 години ръководеше „Пирин“ /Бл/ сред майсторите. Срещата с варненци е специална за мен, да си футболист или треньор в „А“ група е различно, продължи Й. Боздански. Вълнението ми е още по-голямо, защото се завръщам на място, където винаги съм бил приеман за свой и се чувствам като у дома си. Времето, откакто отново поех тима, за пореден път го доказа. Желанието на всички в „Пирин“ е да показваме добър футбол, който да радва публиката. Тя го заслужава, а смятам, че сме в състояние да го направим, завърши Й. Боздански.

Билетите за мача са на стойност 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба днес от 10.30 ч., три часа преди първия съдийски сигнал. От местния фенклуб призоваха към по-голяма посещаемост, което ще донесе морална и материална подкрепа на любимия отбор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене