Създават общинско предприятие „Спортни имоти“ в Дупница

Създаването на Общинско предприятие „Спортни имоти“, към което да преминат всички спортни съоръжения, собственост на Община Дупница, обмисля кметският екип.

Идеята в момента се разисква и ще бъде предложена в окончателен вариант на Общински съвет-Дупница, който да вземе крайното решение.

„Така се практикува в почти всички градове, където има подобни съоръжения. Обмисляме варианта със структура, която според мен не трябва да бъде повече от 4-5 човека, както и подробно разписана Наредба за ползването на залата и стадиона. В момента съм възложил да бъде изготвена подробна справка за разходите, които ще бъдат правени средномесечно, за да бъде наясно с тях новият управител.

Разходите по поддръжката им не са никак малко и трябва да има възвръщаемост все пак. На какъв принцип ще се ползва от клубовете, както казах, е въпрос на Наредба и ако плащат наем, то той ще бъде съвсем минимален за разлика от външните ползватели – за концерти, тържества, спортни лагери и други“, обясни кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене