Ексклузивно!!! Само в Топ Преса – Говори новият кмет на Белица, Радослав Ревански: Учил съм се от Ахмед Доган и Лютви Местан

Ралица ВАСИЛЕВА

 

Радослав Ревански е роден на 02.01.1985 г. в белишкото село Бабяк. Завършил е „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград, учил в Българско училище за политика „Димитър Паница” – Випуск 2012, в Световния форум по демокрация в Страсбург, 2012 г., Програмата на Россотрудничество за външни политики в Москва, 2012 г. От 2010 г. работи като младши юрисконсулт към ЦС на ДПС. Владее английски език.

И да не искаш, политиката се занимава с теб. Затова е по-добре ти да се занимаваш с нея. Това верую изповядва Радослав Ревански, който е новият кмет на община Белица.

„Може да звучи нескромно, но искам нещата да зависят от мен. Да съм полезен не само на себе си, а и на околните, на българското общество. Аз съм млад активен български гражданин”, твърди 30-годишният управник.

Признава, че още преди 4 години минал през вътрешнопартийни избори в ДПС за кметския пост в Белица. Тогава го уверили, че още му е рано. Но сега времето му дошло. Има солиден опит зад гърба си в политиката, макар че е твърде млад. Работил като парламентарен секретар, помагал е с таланта си и на бившия спортен министър Мариана Георгиева.

„Обичам и уважавам я като професионалист, от нея съм научил много. Тя е страхотен мениджър. Това ще ми помогне в следващите 4 години, защото всеки кмет трябва да е добър мениджър, да създава условия за бизнеса, да осигури нови работни места, да има бизнес нюх, за да се развива общината”, споделя кадърът на ДПС. Не крие, че голяма част от обучението му е минало под зорките погледи на д-р Ахмед Доган, сърцето и душата на ДПС, и на настоящия лидер Лютви Местан.

„Те са ме научили да имам изпреварващо мислене. От тях научих, че късметът помага на подготвения, а аз съм много добре подготвен. Имал съм тежки моменти, нещата не са се случвали, както съм очаквал. Но никога не съм мислил да се откажа от политиката. Много е важно да си търпелив, да имаш философско мислене. Търпението ражда успехи, политиката е дълга писта”, категоричен е Ревански. Новият кмет на община Белица признава, че е емоционален човек, но никога не взема емоционални решения. Обмисля всичко, вслушва се в гласа на другия. Умее да слуша, да чува и да разбира. Изминал е цялата „стълба” на растежа като политик. Затова бил уверен, че ще е новият управник на Белица. И резултатът доказа очакванията му – спечели с над два пъти повече гласове от кандидата на ГЕРБ.

„Моята младост не е минус, а плюс. Имам повече енергия, повече идеи, повече желание за работа. Аз добър човек, на омразата отговарям с любов. Предпочитам да сразя „душманина” с добрина”, казва Ревански. Заради отдадеността си на политиката почти няма личен живот. Въпросът за сериозна приятелка подминава с усмивка и мълчание. „Сега не е моментът. Умирам от кеф, когато помогна на някого. А занапред ще мога да съм полезен на всички жители на община Белица, която е моят роден край. Благодаря на хората, че повярваха в мен и ми гласуваха доверие. Това е наша обща победа, и тя е съкрушителна. Чрез мен всички жители на общината ще са в нейното управление. Знам как да променя към добро живота на хората в общината. Всичко, което съм обещал, ще изпълня, дори ще надградя поетите ангажименти”, обещава 30-годишният Ревански. Предстои ни обаче много работа, работа и пак работа, смята той.

В малкото си свободни минути обича да чете книги, те за него са „покой за душата”. Обожава да гледа и да играе футбол. Привърженик е на „Левски”. Кара и ски, предпочита курортите Банско и Боровец.

„Скоро ще се спускам по пистите в курорта Семково над Белица. Знам как можем да го развием и модернизираме. Природата ни е дала прекрасни ресурси, длъжни сме да ги използваме. Същото важи и за уникалния мечи парк в Рила планина. Мечтая да видя Белица като нормална, модерна и европейска община, хората да имат достоен живот и да са сплотени. Само заедно ще успеем да вървим напред”, убеден е новият кмет на Белица. Накрая дава още едно обещание. Че няма да се промени. По-точно  няма да позволи на властта да го промени. Ще си остана все така земен човек, готов да помогне на всеки в нужда и беда, зарича се Ревански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене