16–годишният голфър Борислав Крачанов от Разлог: Амбицията ми е да уча в професионална голф академия или голф колеж в САЩ

Ралица ВАСИЛЕВА

– Разкажи ни как откри голфа като спорт?

– От мой приятел разбрах, че в голф комплекс Пирин Голф и Кънтри Клуб се организират и провеждат в Голф академията на голф клуба голф уроци, за деца от региона без заплащане на такса.стр.15 (1) Реших да се запиша в тренировъчният процес в Детската голф школа и след известно време тренировки разбрах, че голфът ми доставя голямо удоволствие и реших да тренирам още по–усърдно.

– От кога играеш голф?

– Първите си голф уроци взех през 2011 година като продължавам и до днес. Тренирам от 5 години.

– Кой те научи да играеш?

– Първият ми треньор беше Янко Губеров, той ме научи на основата на голфа и правилата му. Първият ми професионален треньор беше Вим Калдайс.

По време на голф обучението ми в Детската голф школа голф обучението ми бе продължено от Боян Стоянов – Мениджър на Голф академията и голф треньор, и Иван Топалов — голф треньор в голф клуб Пирин Голф & Кънтри Клуб. През годините в голф клуба имах възможност да се запозная и да тренирам, и с други голф професионалисти.

– Какви са твоите успехи и амбиции в голфа?

– Най-голямата ми амбиция е да уча в професионална голф академия или голф колеж в САЩ.

До момента най-големите ми постижения са в голф турнири проведени в Пирин Голф & Кънтри Клуб, а именно: 2-ро място на Macedonian Golf Open 2014, специална награда за Най-дълъг удар на Македонското първенство през 2015, специална награда застр.15 (1) Най– дълъг удар в юбилейният голф турнир BDO 50 years 2014, както и 1-во място, отново в турнира на BDO, в Б-дивизия през 2015, 1во място в Б-дивизия, в първия кръг на Piraeus Bank Golf Challenge 2015, 1 специална награда за Най-дълъг удар в първия кръг на Piraeus Bank Golf Challenge 2015, и 1-во място при младежите в Държавното първенство по голф 2015. Мога да се похваля и с участия и успехи в по– малки голф турнири, проведени в голф комплекса, а именно: 1во отборно място в голф турнир Steli, Sarai & Sena 2014, 3то място в Клубният Шампионат на Пирин Голф 2014, 1во отборно класиране в голф турнир Pro shop powered by Galvin Green.

– Какво би казал на приятелите си, които твърдят, че голфът е скучен?

– Бих им предложил да им демонстрирам няколко удара или да се присъединят с мен по време на голф турнир, да усетят спокойствието и тишината, красотата на заобикалящата ги природа, и не на последно място, да забележат колко е труден този спорт и след това да помислят дали са прави.

– Кой е любимият ти голф стик?

– Драйвър и айрън 4. Те ми помагат за преодоляване на дълги дистанции и срещу вятър.

– Кой е настоящият ти треньор?

– Скот Голди, който е професионален PGA треньор, с 25-годишен опит в голфа. Той ме научи на професионалния голф-суинг и тренировките с него ми помагат да се справям по– лесно в трудните и всеки път нови ситуации на голф игрището. Той е страхотен голф про и човек и се надявам да имам възможност да тренирам с него и през следващите години в голф клуб Пирин Голф & Кънтри Клуб.

– Коя е най-запомнящата се победа към момента и с какво е по-специална от другите?

– Към момента най-специалната победа за мен, беше тази по време на голф турнира Piraeus Bank Golf Challenge. Отличава се от всички останали, най-вече, заради присъствието на Боби Павлов, който помогна за това да издържа на натоварването по време на голф турнира физически и психологически. Точно преди да застанем на тий бокса, на дупката, за която беше определена награда Най– дълъг удар, той ми каза да вярвам в себе си и ме увери, че мога да го направя. След инструкциите от него аз се концентрирах, прицелих се и наистина успях да направя най– дългият голф ударна тази дупка и да спечеля специалната награда.

– Освен теб самият, кой има най-голяма заслуга за победите ти, има ли някой, на който би искал да благодариш?

– Бих искал да благодаря на всички мой голф треньори и голф PGA треньори, както и на целия екип на голф клуб Пирин Голф & Кънтри Клуб, за подкрепата през изминалите 5 години. Ще продължа да тренирам и да полагам усилия за още по– добро развитие и още по– големи успехи в голфа. Не на последно място, бих искал да благодаря и на моите родители, които са винаги до мен и ме подкрепят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене