Скандал в пицария в Разлог между йорданец и българин с арабско име вдигна на крак полицията

Скандал между чужденци от арабски държави вдигна на крак полицията в Разлог през уикенда. Група от седем-осем мъже били в местна пицария на вечеря, когато разговорът между тях се разгорещил и се стигнало до сериозен скандал, за който е постъпил сигнал в местното полицейско управление. За броени минути в заведението пристигнала полиция, която се намесила и положението е овладяно.

На двамата основни участници в разпрата – мъж с българско гражданство, но с арабско име, и йордански гражданин са връчени предупредителни протоколи. При проверката е установено, че всички притежават документи за сомоличност, законно пребиваващи в страната са и не са емигранти.

Скандалът беше една от най-коментираните теми в планинския град вчера, но поукрасена. От уста на уста се носеше, че при специализирана полицейска акция са арестувани около 30 бежанци – емигранти от арабски произход, и че тя е свързана с атентатите в Париж. Персоналът на заведението, където се развило действието, беше категоричен, че полицията е извикана заради скандал между двама от групата, не е имало специализирана полицейска акция и масови арести. Една от сервитьорките, която е била на работа във въпросната вечер, разказа:

„Единият от мъжете първоначално беше сам. След това дойде още един, с когото започнаха да си викат нещо, но с колежката не разбрахме за какво е караницата, защото говореха на чужд език. После пристигнаха и останалите, групата беше от 7 души. Единият от мъжете говореше български, предупредихме го, че не искаме главоболия, и ако смятат да правят проблеми, да напуснат заведението. Той ни успокои, че е подал сигнал в полицията и всеки момент ще пристигне патрул. Полицаите дойдоха бързо, изкараха ги навън, това беше”, разказа една от сервитьорките на заведението. Тя допълни, че мъжете са били техни клиенти и преди това, но не знае дали работят в Разложко и каква е целта на пребиваването им.

www.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене