Кметът на Гоце Делчев: Терорът в Париж е кошмар и лудост

Трудно се намират думи да се опише кървавият атентат във френската столица Париж. Кошмар и лудост е да отнемеш живота на стотици невинни хора. Крайно време е големите политици от големите държави да седнат на масата и да вземат решение да спрат този кошмар. Европа е под заплаха на терористи, а живеем в 21-ви век. Тове е недопустимо, категоричен е кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Според него това е открита война, целта е да се разтърси целия свят, не бива да се допуска противопоставяне на християнство и ислям. „Сега е Париж, преди бяха Лондон, Мадрид, 11 септември в САЩ. И никой не знае къде ще ударят пак тероростите. Няма как нормален човек, където и да живее, да не се страхува и притеснява. Защото тероризмът вече може да се появи навсякъде. Трябва и у нас политиците да се обединят и да начертаят мерки за повишаване сигурността в страната ни”, твърди Москов.

Кметът на Гоце Делчев иска и предприемане на мерки срещу различните секти, които търсят противопоставяне между религиите. „Обществото ни трябва да запази толерантността между различните религии и етноси”, каза още градоначалникът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене