Атанас Аршинков на проби зад океана

Атанас Аршинков

Бившият юношески национален вратар от школата на „Пирин“ Благоевград – Атанас Аршинков, се подвизава от един месец в САЩ. Стражът е преминал двуседмични проби в Калифорния по покана на местния „Сакраменто Републик“. Отборът се състезава във втората по сила лига в Америка „Норт Америка Сокър Лийг“.

Миналата година бившият голмайстор на „А“  група Георги Христов стана топреализатор в същата лига с отбора на „Тампа Бей Раудис“. Аршинков беше и по една седмица на проби в „Ричмонт Кикърс“ и „Минесота Юнайтед“.

В момента Наско тренира двуразово в Чикаго. Сутрин се готви заедно с други свободни агенти, като очаква някой отбор да го наеме. Вечер пък тренира с най-силния български клуб там ФК „Миньор“ Чикаго. Аршинков вече има няколко изиграни мача с тамошните „чукове“ на малки врати в зала.

Както е известно в Чикаго е най-голямата българска общност с осем изцяло български футболни отбори на открито и над петнайсет в зала. Всички отбори се състезават в „Премиер Сокър Лийг“. Само „Миньор“ Чикаго, след като спечели Купата в лигата, от началото на януари играе в най-силната „Илинойс Метрополитан Сокър Лийг“, създадена през 1972 година.

В Чикаго Атанас Аршинков тренира и деца в местно училище. Той имаше щастието да се запознае на вечеря с друг легендарен наш вратар от близкото минало – Димитър Попов, който е бронзов медалист от световното в САЩ 94. Наско се видя и със старите си авери от Благоевград Стоян Трендафилов – Бонбона, Здравко Кюров и Георги Христов, с който са играл заедно в школата на „Пирин“ като юноши. Местните медии веднага надушиха, професионалният играч и Наско вече даде първото си интервю за Българската Интернационална Телевизия.

За последно през миналия сезон Наско се състезава в „Пирин“ Разлог, който се подвизава в „Б“-група.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене