АПИ: Кравата,която предизвика тежката катастрофа на АМ „Струма“, е влязла през открадната врата

Открадната обслужваща врата в обезопасителната ограда на Лот 2 на АМ „Струма“ при километър 346+700 край Мурсалево е станал причина на пътното платно да излезе крава, която предизвика тежка катастрофа в един часа след полунощ на 8 ноември. Това обясниха от Агенция „Пътна инфраструктура“, цитирани от вестник „Струма“ в днешния му брой.

Както E79news писа заради изскочилата на Лот 2 от магистралата крава стана тежка катастрофа. Пътният инцидент станал минути след 01:00 часа на 8 ноември в участъка от аутобана край село Мурсалево. За щастие 35-годишният Борис Коджабашев е получил само леки охлузвания и след преглед в Спешен център Дупница е освободен за домашно лечение.

Той е пътувал сам с лекия си автомобил „Опел Вектра“ в посока София, когато кравата се озовала на метри пред него. Набил спирачки, колата поднесла, ударила странично кравата, завъртяла се, блъснала се в едната мантинела, след това и в другата и чак тогава спряла.

От АПИ увериха, че Лот 2 на АМ „Струма“ е обезопасен с необходимите мрежи и предпазни огради, а въпросната врата, която е на около 200 метра от мястото на катастрофата, щяла да бъде възстановена незабавно.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене