Бившият кмет инж. Вeльо Илиев се връща на старата си работа като шеф на СБА в Петрич, призна: Оставам на Димитър Бръчков договори за над 17 млн. лв.

Очаквах двойно повече съветници, може би ще искам касиране на изборите, каза още ексградоначалникът

„Сериозно се замислям да внеса жалба от името на коалиция „Роден край” за касиране на кметските избори в Петрич, въпреки че към момента имам вариант да се върна на старата си работа като началник на Съюза на българските автомобилисти (СБА). Това обяви на пресконференция вчера кметът на Петрич в продължение на 16 години инж. Вельо Илиев. „Аз съм човек с опит, минал съм през много избори в годините назад, такова нещо като тези избори не съм видял. В такива избори не си спомням да съм участвал. Причините са ясни. Такива манипулации, започнати още в самото начало със заличаване на коалицията, която създадохме, а впоследствие и тичането до ЦИК, създаването на метне коалиция с моето име и два дни преди изборите – арест на гл. секретар, Туфчо Сандъкчиев, всичко това е било много добре подготвено да се демобилизира нашата работа и участието ни в изборите”, конкретизира още той.

На вчерашния брифинг присъстваха и повечето от управниците на населени места, избрани на местния вот да ръководят селата си по волята на местните жители. ”В 19 населени места коалиция „Роден край” спечели изборите. Това, което очаквахме за избор на общински съветници, не се случи. Очаквахме поне двойно повече, уточни още екскметът Вельо Илиев. ”Каквото и да се е случило, изборите отминаха и наистина пожелавам на новия кмет, на новото ръководство на общината да работят адекватно, както всички ние като техни съграждани искаме. Аз им оставям добра база, на която могат да стъпят. Има подписани договори за над 17 милиона лв. За изграждането на градския парк, за социалната и образователната сфера, за инфраструктурата в нашия град”, категоричен бе той.

Припомняме, че бившият градоначалник на Петрич инж. Вельо Илиев десет години подред в периода от 1989 до 1999 г. бе началник на СБА в южната община. Според местните хора той е назначен на работа там по комунистическо време и с протекциите на стари комунисти.

Снимка: Инж. Вельо Илиев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене