50 ст. такса за половин час паркинг в „синя зона“ въвеждат в Кюстендил

синя зона

50 ст. за паркинг в „синя зона“ на Кюстендил, това е решението, което ще трябва да гласуват на предстоящата сесия членовете на Общински сьвет – Кюстендил.

Платено паркиране за половин час на цена от 50 ст. ще бъде за улеснение на гражданите. Към този момент има само такса от 1 лв. за 1 час престой, коментира председателят на ОбС Иван Андонов. Такъв ангажимент е бил поет устно от кмета на града Петър Паунов по време на последното заседание на местния парламент, припомни той.

На редовната сесия, насрочена за следващия четвъртък, съветниците ще разгледат още молбите за финансово подпомагане на 10 кюстендилци с онкозаболявания, които искат финансова помощ от общината. Най-лошо-то е, че половината от тези молби са за подпомагане на деца, коментира Андонов.

Съветниците в Кюстендил ще обсъдят предложение за изменение на тарифата за определяне размерите на таксата за водовземане на минералната вода. Таксата, която предлагат от Общинска администрация, е 1 лев на кубик, когато водата се ползва за отопление, и 50 ст. при всички останали случаи.

По този начин даваме възможност на повече инвеститори на територията на община Кюстендил, коментира председателят Иван Андонов. До момента стойностите бяха: за балнеоложка дейност, профилактика, спорт и отдих – 50 ст. на кубик, а за обществени, промишлени и геотермални инсталации – 1 лев.

Общо 25 е броят на редовно внесените докладни записки, одобрени след заседание на Консултативния съвет, където влизат представители на всички групи, представени в ОбС. Две разрешителни за водовземания също са предмет на дискусия, както и опрощаване на вземания след получено писмо от администрацията на президента.

Съветниците ще гласуват и отпускане на 300 литра дизелово гориво за провеждане на кръг от Републиканското първенство ски алпийски дисциплини“Олимпийски надежди“. Искането е внесено от клуб „Осогово“ в Кюстендил, а горивото е за съоръженията за изкуствен сняг.

 Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене